Przepis na Sałatka ogórkowo kapuściana

Dodano przez:
Ile porcji:
7
Łączny czas przyrządzania:
80 min.
Czas przygotowania:
1 g
Czas gotowania:
20 m
Data dodania:
Wyświetlenia:
1534
Ocena przepisu:
Zobacz także:
Przetwory

Zdjęcia

do słoja

  • ogórki 8 kg
  • marchewka 1 kg
  • cebula 1 kg
  • kapusta 1 kg

zalewa

na słój

Akcesoria

  • słoje
  • misy

Jak zrobić Sałatka ogórkowo kapuściana?

Ogórki obrać i pokroić w plastry. Posolić. Cebulę pokroić w piórka, osolić. Kapustę posiekać drobno, osolić. Wszystko powinno stać w osobnych misach przez 4 godziny. Marchew zetrzeć na tarce na grubych oczkach. Wrzucić na wrzątek i gotować 3 minuty, odcedzić. Ogórki i całą resztę odcedzić, wymieszać razem i wkładać do słojów. Zalać zalewą i gotować 20 minut.

Podobne przepisy

Ogóreczki z czerwoną papryką

Ile porcji: 10

Czas przyrządzenia: 75 min.

Data dodania: 2022-12-14

Dodany przez: malina

Kategoria: Przetwory

Jagody w cukrze

Ile porcji: 24

Data dodania: 2023-07-22

Dodany przez: gosiakaminska

Kategoria: Przetwory

Marmolada jabłkowo-jeżynowa

Ile porcji: 4

Czas przyrządzenia: 60 min.

Data dodania: 2023-04-12

Dodany przez: weramera

Kategoria: Przetwory

Sałatka ogórkowa z porem na zimę

Ile porcji: 8

Czas przyrządzenia: 35 min.

Data dodania: 2022-11-20

Dodany przez: enia

Kategoria: Przetwory

Gruszki w zalewie

Ile porcji: 24

Czas przyrządzenia: 30 min.

Data dodania: 2023-05-16

Dodany przez: monika4

Kategoria: Przetwory

Pigwa w zalewie

Ile porcji: 24

Data dodania: 2023-06-23

Dodany przez: monika4

Kategoria: Przetwory