Przepis na Ryż po indyjsku

Dodano przez:
Ile porcji:
24
Łączny czas przyrządzania:
30 min.
Czas przygotowania:
30 m
Data dodania:
Wyświetlenia:
2006
Ocena przepisu:
Zobacz także:
Kasze i ryż

Składniki

  • ryż 250 g
  • masło stopione 1 łyżka
  • sól 1 łyżeczka

Jak zrobić Ryż po indyjsku?

Ryż dobrze wymyć i namoczyć na 15 min. w wodzie. Dobrze rozgrzać masło w aluminiowym rondlu, wrzucić dokładnie odsączony ryż i stale mieszając smażyć kilka minut. Zalać wrzącą osoloną wodą (2 szklanki), zagotować na dużym ogniu. Przełożyć ryż do żaroodpornego naczynia i piec 30 min. przykryty, w piekarniku na małym ogniu. Podawać do potraw typu curry.

Podobne przepisy

Ryż gotowany z mleczkiem kokosowym

Ile porcji: 4

Czas przyrządzenia: 30 min.

Data dodania: 2023-12-31

Dodany przez: mkmadzia

Kategoria: Kasze i ryż

Kasziszi

Ile porcji: 2

Czas przyrządzenia: 30 min.

Data dodania: 2023-04-19

Dodany przez: Kwiatuszek210

Kategoria: Kasze i ryż

Chińska patelnia

Ile porcji: 5

Czas przyrządzenia: 60 min.

Data dodania: 2023-02-15

Dodany przez: ondrasz

Kategoria: Kasze i ryż

Sałatka z ryżem i fasolą

Ile porcji: 2

Czas przyrządzenia: 15 min.

Data dodania: 2023-01-11

Dodany przez: Agatta

Kategoria: Kasze i ryż

Kotlety w sosie grzybowym

Ile porcji: 4

Czas przyrządzenia: 75 min.

Data dodania: 2022-10-24

Dodany przez: Marta1986

Kategoria: Kasze i ryż

Kasza z mięsnym gulaszem

Ile porcji: 4

Czas przyrządzenia: 60 min.

Data dodania: 2024-03-16

Dodany przez: mkmadzia

Kategoria: Kasze i ryż