Pamiętaj mnie

 
 
 
 

Przepis na Ryby w zalewie octowej

Dodany przez

Ile porcji: 24

Łączny czas przyrzadzenia: 30min.
Czas przygotowania: 30 min.

Data dodania:

Wyświetlenia: 15948

Ocena przepisu

Drukuj przepis

Ten przepis ma w ulubionych 2 osób, dodaj i Ty
Dodaj do ulubionych

Zgłoś naruszenie przepisu

Zobacz także:

Zdjęcia

Ryby w zalewie octowej

Składniki

ZALEWA

DO SŁOIKA

Jak zrobić Ryby w zalewie octowej?

Świeże ryby czyścimy myjemy i osuszamy.
Pokrojone ryby obtaczamy w jajku i bułce - usmażyć.

Cebule pokroić w pół księżyce i włożyć do słoika na to usmażone ryby, można układać warstwami (cebula, ryba). Liść laurowy, ziele angielskie, pieprz wkładamy do słoików. Zagotowaną zalewą (ocet,woda), ale nie gorącą zalać słoiki i zakręcić. Ryby są gotowe do zjedzenia po trzech dniach.
Komentarze

Do przepisu na: Ryby w zalewie octowej

ben-ka#

ben-ka

2011-05-22 13:02:14

Mam w domu wędkarza,też często marynuję rybki.

!RED#

!RED

2011-03-03 13:48:23

Powiec mi czy przed smazeniem trzeba rybki/sledzie/posolic czy wystarczy tylko zalewa octowa?

!ryho#

!ryho

2009-09-28 11:51:49

ja jeszcze dodaję tochę cukru,wtedy zalewa octowa jest łagodniejsza.

Dodaj komentarz

Nie jesteś zalogowana(y)


Najnowsze komentarze

2014-12-12 08:22:40 - Dodany przez !olalala - Dodany do przepisu Pizza bianca

ze zszywki mnie przygnało :)
nie wiedziałam, że to sie nazywa biała pizza, w polskich pizzeriach nie spotkałam sie z taką nazwą, z resztą wszystko jest z sosem pomidorowym ;) ale pogrzebałam w google i może wiecie, jaka jest różnica między pizza bianca sfogliata a pizza bianca alla romana ?

2014-11-26 18:25:43 - Dodany przez !dandyska - Dodany do przepisu Dżem z jeżyn i jabłek

jak zrobić dżem z jeżyn i jabłek z żelfiksem?

2014-11-04 18:13:16 - Dodany przez !zaba - Dodany do przepisu Mieso duszone z cebulką

20 minut to za mało

2014-10-21 12:54:18 - Dodany przez Agatta - Dodany do przepisu Muffinki bananowe

muffiny nie są suche, to zasługa oleju oraz bananów, generalnie babeczki z masłem są bardziej suche, a te na oleju wilgotniejsze :)

2014-10-20 19:42:51 - Dodany przez !kinga - Dodany do przepisu Muffinki bananowe

Witam.Babeczki wygladaja na wyrosniete.A czy sa rowniez wilgotne? To dla mnie wazne, czesto sa "suszki"ktorych nie cierpie.

Wszelkie prawa zastrzeżone Gwiazdywkuchni.pl - Przepisy kulinarne