Pamiętaj mnie

 
 
 
 

Przepis na Ryba zapiekana w warzywach

Dodany przez

Ile porcji: 4

Łączny czas przyrzadzenia: 1godz. 0min.
Czas przygotowania: 1 godz.

Data dodania:

Wyświetlenia: 3359

Ocena przepisu

Drukuj przepis

Ten przepis ma w ulubionych 2 osób, dodaj i Ty
Dodaj do ulubionych

Zgłoś naruszenie przepisu

Zobacz także:

Zdjęcia

Ryba zapiekana w warzywach
Ryba zapiekana w warzywach

Składniki

  • ryba morska (świeża lub mrożona) 30-40 dag
  • ser żółty 5 dag
  • parmezan starty łyżeczka
  • włoszczyzna (bez kapusty) duża
  • przecier pomidorowy 1/2 szkl
  • oliwa z oliwek 2 łyzki
  • natka pietruszki posiekana 2 łyzki
  • sok z połowy cytryny
  • sól
  • czarny pieprz świeżo zmielony
  • cukier
  • tłuszcz

Jak zrobić Ryba zapiekana w warzywach?

Naczynie żaroodporne obficie wysmarować tłuszczem. Ser utrzeć na dużych oczkach tarki jarzynowej. Włoszczyznę obrać, por przekroić wzdłuż, starannie wymyć, pokroić w półplasterki, marchew, pietruszkę i seler zetrzeć na dużych oczkach tarki jarzynowej. Warzywa wymieszać z oliwą, szczyptą soli, cukru i pieprzu. W naczyniu żaroodpornym ułożyć połowę przygotowanych warzyw, na nich rybę, skropić sokiem z cytryny, przykryć pozostałymi warzywami. Wstawić do piekarnika nagrzanego do temp 190-200stC, zapiekać 35-40 minut. Na 5 minut przed końcem zapiekania wlać przecier, posypać serem i parmezanem, wstawić do piekarnika i zapiec na rumiano. Przed podaniem posypać zapiekankę posiekaną natką.
Komentarze

Do przepisu na: Ryba zapiekana w warzywach

Do tego przepisu nie ma jeszcze komentarzy

Dodaj komentarz

Nie jesteś zalogowana(y)


Najnowsze komentarze

2014-12-12 08:22:40 - Dodany przez !olalala - Dodany do przepisu Pizza bianca

ze zszywki mnie przygnało :)
nie wiedziałam, że to sie nazywa biała pizza, w polskich pizzeriach nie spotkałam sie z taką nazwą, z resztą wszystko jest z sosem pomidorowym ;) ale pogrzebałam w google i może wiecie, jaka jest różnica między pizza bianca sfogliata a pizza bianca alla romana ?

2014-11-26 18:25:43 - Dodany przez !dandyska - Dodany do przepisu Dżem z jeżyn i jabłek

jak zrobić dżem z jeżyn i jabłek z żelfiksem?

2014-11-04 18:13:16 - Dodany przez !zaba - Dodany do przepisu Mieso duszone z cebulką

20 minut to za mało

2014-10-21 12:54:18 - Dodany przez Agatta - Dodany do przepisu Muffinki bananowe

muffiny nie są suche, to zasługa oleju oraz bananów, generalnie babeczki z masłem są bardziej suche, a te na oleju wilgotniejsze :)

2014-10-20 19:42:51 - Dodany przez !kinga - Dodany do przepisu Muffinki bananowe

Witam.Babeczki wygladaja na wyrosniete.A czy sa rowniez wilgotne? To dla mnie wazne, czesto sa "suszki"ktorych nie cierpie.

Wszelkie prawa zastrzeżone Gwiazdywkuchni.pl - Przepisy kulinarne