Pamiętaj mnie

 
 
 
 

Przepis na Ryba w solnej skorupie

Dodany przez

Ile porcji: 6

Łączny czas przyrzadzenia: 45min.
Czas przygotowania: 45 min.

Data dodania:

Wyświetlenia: 3521

Ocena przepisu

Drukuj przepis


Dodaj do ulubionych

Zgłoś naruszenie przepisu

Zobacz także:

Zdjęcia

Składniki

  • wypatroszona ryba 1 szt.
  • gruboziarnista sól 2 kg
  • białko 1 szt.

Jak zrobić Ryba w solnej skorupie?

Rybę oczyścić, wypłukać w zimnej wodzie, a potem do­kładnie osuszyć papierowym ręcznikiem. Soi wymieszać z niepełną szklanką zimnej wody i biał­kiem. Przygotowaną rybę obłożyć grubą warstwą masy solnej, włożyć do żaroodpornego naczynia i wstawić do piekarnika nagrzanego do temp. 220 stopni. Piec około 30 minut, do zbrązowienia skorupy solnej. Wyłączyć piekarnik i uchylić drzwiczki. Pozostawić rybę jeszcze na 10 minut. Przed podaniem potrawy na stół rozbić twardą solną skorupę.
Komentarze

Do przepisu na: Ryba w solnej skorupie

!aga#

!aga

2009-10-11 11:43:57

może jeszcze dodać trochę ziól przed pieczeniem

agusia30#

agusia30

2009-01-18 20:42:07

Smaczna, ale jadlam juz lepsze, wiec tak sobie polecam

!Danka#

!Danka

2009-01-12 23:39:10

Jeszcze takiej nie jadlam, ale jutro zrobie, sprobuje jak smakuje

Dodaj komentarz

Nie jesteś zalogowana(y)


Najnowsze komentarze

2014-12-12 08:22:40 - Dodany przez !olalala - Dodany do przepisu Pizza bianca

ze zszywki mnie przygnało :)
nie wiedziałam, że to sie nazywa biała pizza, w polskich pizzeriach nie spotkałam sie z taką nazwą, z resztą wszystko jest z sosem pomidorowym ;) ale pogrzebałam w google i może wiecie, jaka jest różnica między pizza bianca sfogliata a pizza bianca alla romana ?

2014-11-26 18:25:43 - Dodany przez !dandyska - Dodany do przepisu Dżem z jeżyn i jabłek

jak zrobić dżem z jeżyn i jabłek z żelfiksem?

2014-11-04 18:13:16 - Dodany przez !zaba - Dodany do przepisu Mieso duszone z cebulką

20 minut to za mało

2014-10-21 12:54:18 - Dodany przez Agatta - Dodany do przepisu Muffinki bananowe

muffiny nie są suche, to zasługa oleju oraz bananów, generalnie babeczki z masłem są bardziej suche, a te na oleju wilgotniejsze :)

2014-10-20 19:42:51 - Dodany przez !kinga - Dodany do przepisu Muffinki bananowe

Witam.Babeczki wygladaja na wyrosniete.A czy sa rowniez wilgotne? To dla mnie wazne, czesto sa "suszki"ktorych nie cierpie.

Wszelkie prawa zastrzeżone Gwiazdywkuchni.pl - Przepisy kulinarne