Przepis na Ryba w solnej skorupie

Dodano przez:
Ile porcji:
6
Łączny czas przyrządzania:
45 min.
Czas przygotowania:
45 m
Data dodania:
Wyświetlenia:
3533
Ocena przepisu:
Zobacz także:
Ryby

Składniki

  • wypatroszona ryba 1 szt.
  • gruboziarnista sól 2 kg
  • białko 1 szt.

Jak zrobić Ryba w solnej skorupie?

Rybę oczyścić, wypłukać w zimnej wodzie, a potem do­kładnie osuszyć papierowym ręcznikiem. Soi wymieszać z niepełną szklanką zimnej wody i biał­kiem. Przygotowaną rybę obłożyć grubą warstwą masy solnej, włożyć do żaroodpornego naczynia i wstawić do piekarnika nagrzanego do temp. 220 stopni. Piec około 30 minut, do zbrązowienia skorupy solnej. Wyłączyć piekarnik i uchylić drzwiczki. Pozostawić rybę jeszcze na 10 minut. Przed podaniem potrawy na stół rozbić twardą solną skorupę.

Podobne przepisy

Pasta z tuńczyka ze szczypiorkiem i pomidorem

Ile porcji: 24

Czas przyrządzenia: 30 min.

Data dodania: 2023-12-28

Dodany przez: IKM

Kategoria: Ryby

Roladki ze śledzi z kaparami w śmietanie

Ile porcji: 6

Czas przyrządzenia: 1440 min.

Data dodania: 2022-09-13

Dodany przez: bernika

Kategoria: Ryby

Łosoś pieczony z aromatycznym masłem

Ile porcji: 4

Czas przyrządzenia: 30 min.

Data dodania: 2023-06-18

Dodany przez: kaMisia13

Kategoria: Ryby

Domowe śledzie

Ile porcji: 24

Czas przyrządzenia: 45 min.

Data dodania: 2023-12-08

Dodany przez: goofy9

Kategoria: Ryby

Pasta z makreli z serem białym

Ile porcji: 10

Czas przyrządzenia: 15 min.

Data dodania: 2023-01-01

Dodany przez: foczka-ks

Kategoria: Ryby

Pasta ze szprotem

Ile porcji: 3

Czas przyrządzenia: 20 min.

Data dodania: 2022-12-30

Dodany przez: ewas135

Kategoria: Ryby