Pamiętaj mnie

 
 
 
 

Przepis na Ryba w jabłkowej galarece

Dodany przez

Ile porcji: 6

Data dodania:

Wyświetlenia: 1817

Ocena przepisu

Drukuj przepis

Ten przepis ma w ulubionych 1 osób, dodaj i Ty
Dodaj do ulubionych

Zgłoś naruszenie przepisu

Zobacz także:

Zdjęcia

Składniki

  • filety z pstrąga 70 dag
  • jabłka 5 szt.
  • bulion warzywny 0,75 litra
  • wino białe 0,5 litra
  • papryka marynowana 3 połówki
  • koperek 1 pęczek
  • cytryna 1 szt.
  • żelatyna 5 dag
  • liście laurowe 2 szt.
  • ziele angielskie 5 ziaren
  • estragon 2 gałązki
  • gorczyca 1 łyżeczka
  • sól 1 szczypta
  • pieprz 1 szczypta

Jak zrobić Ryba w jabłkowej galarece?

Filety z pstrąga opłukać, posolić, skropić sokiem z cytryny, chłodzić pół godziny. Jabłka obrać, oczyścić z gniazd nasiennych, pokroić na półplasterki. Zagotować bulion z przyprawami i skórką z cytryny. Do gotującego się bulionu włożyć cząstki jabłek, przykryć, gotować trzy minuty, jabłka wyjąć, osączyć, ostudzić. Do gorącego wywaru włożyć filety, gotować 7 minut, ostrożnie wyjąć, wywar przecedzić i w gorącym rozpuścić żelatynę. Dolać wino, odstawić do ostudzenia. Kilka łyżek zimnej galarety wlać na dno podłużnej formy, odstawić do lodówki. Na zakrzepniętej galarecie położyć warstwę filetów, posypać posiekanym koperkiem, przykryć cząstkami jabłek, paskami papryki, zalać galaretą, zastudzić, następnie ułożyć resztę filetów i jabłek, posypać koperkiem, zalać resztą galarety, chłodzić kilka godzin, pokroić i podawać z sosem.
Komentarze

Do przepisu na: Ryba w jabłkowej galarece

Do tego przepisu nie ma jeszcze komentarzy

Dodaj komentarz

Nie jesteś zalogowana(y)


Najnowsze komentarze

2014-12-12 08:22:40 - Dodany przez !olalala - Dodany do przepisu Pizza bianca

ze zszywki mnie przygnało :)
nie wiedziałam, że to sie nazywa biała pizza, w polskich pizzeriach nie spotkałam sie z taką nazwą, z resztą wszystko jest z sosem pomidorowym ;) ale pogrzebałam w google i może wiecie, jaka jest różnica między pizza bianca sfogliata a pizza bianca alla romana ?

2014-11-26 18:25:43 - Dodany przez !dandyska - Dodany do przepisu Dżem z jeżyn i jabłek

jak zrobić dżem z jeżyn i jabłek z żelfiksem?

2014-11-04 18:13:16 - Dodany przez !zaba - Dodany do przepisu Mieso duszone z cebulką

20 minut to za mało

2014-10-21 12:54:18 - Dodany przez Agatta - Dodany do przepisu Muffinki bananowe

muffiny nie są suche, to zasługa oleju oraz bananów, generalnie babeczki z masłem są bardziej suche, a te na oleju wilgotniejsze :)

2014-10-20 19:42:51 - Dodany przez !kinga - Dodany do przepisu Muffinki bananowe

Witam.Babeczki wygladaja na wyrosniete.A czy sa rowniez wilgotne? To dla mnie wazne, czesto sa "suszki"ktorych nie cierpie.

Wszelkie prawa zastrzeżone Gwiazdywkuchni.pl - Przepisy kulinarne