Pamiętaj mnie

 
 
 
 

Przepis na Ryba po meksykańsku

Dodany przez

Ile porcji: 8

Łączny czas przyrzadzenia: 1godz. 10min.
Czas przygotowania: 70 min.

Data dodania:

Wyświetlenia: 1414

Ocena przepisu

Drukuj przepis

Ten przepis ma w ulubionych 1 osób, dodaj i Ty
Dodaj do ulubionych

Zgłoś naruszenie przepisu

Zobacz także:

Zdjęcia

Składniki

  • dorsz 1 kg
  • cytryna 1 szt
  • pieprz, sól

sos

  • pomidory 1 kg
  • cebula 2 szt
  • oliwa z oliwek 5 łyżek
  • oliwki z papryką 15 dag
  • czosnek 5 ząbków
  • papryka chilli 2 strąki
  • kapary 2 łyżki
  • sól, pieprz

Akcesoria

  • nóż
  • deska do krojenia
  • patelnia
  • naczynie żaroodporne

Jak zrobić Ryba po meksykańsku?

Dorsza oprószyć solą i pieprzem, skropić sokiem z cytryny na 30 min. Cebulę zeszklić na oliwie, dodać czosnek, pomidory, oliwki, chilli, kapary i na końcu zioła. Rybę wyłożyć w naczyniu żaroodpornym, zalać przygotowanym sosem i piec w piekarniku ok. 30 minut.
Komentarze

Do przepisu na: Ryba po meksykańsku

Do tego przepisu nie ma jeszcze komentarzy

Dodaj komentarz

Nie jesteś zalogowana(y)


Najnowsze komentarze

2014-12-12 08:22:40 - Dodany przez !olalala - Dodany do przepisu Pizza bianca

ze zszywki mnie przygnało :)
nie wiedziałam, że to sie nazywa biała pizza, w polskich pizzeriach nie spotkałam sie z taką nazwą, z resztą wszystko jest z sosem pomidorowym ;) ale pogrzebałam w google i może wiecie, jaka jest różnica między pizza bianca sfogliata a pizza bianca alla romana ?

2014-11-26 18:25:43 - Dodany przez !dandyska - Dodany do przepisu Dżem z jeżyn i jabłek

jak zrobić dżem z jeżyn i jabłek z żelfiksem?

2014-11-04 18:13:16 - Dodany przez !zaba - Dodany do przepisu Mieso duszone z cebulką

20 minut to za mało

2014-10-21 12:54:18 - Dodany przez Agatta - Dodany do przepisu Muffinki bananowe

muffiny nie są suche, to zasługa oleju oraz bananów, generalnie babeczki z masłem są bardziej suche, a te na oleju wilgotniejsze :)

2014-10-20 19:42:51 - Dodany przez !kinga - Dodany do przepisu Muffinki bananowe

Witam.Babeczki wygladaja na wyrosniete.A czy sa rowniez wilgotne? To dla mnie wazne, czesto sa "suszki"ktorych nie cierpie.

Wszelkie prawa zastrzeżone Gwiazdywkuchni.pl - Przepisy kulinarne