Pamiętaj mnie

 
 
 
 

Przepis na Ryba po grecku

Dodany przez

Ile porcji: 4

Data dodania:

Wyświetlenia: 2555

Ocena przepisu

Drukuj przepis

Ten przepis ma w ulubionych 2 osób, dodaj i Ty
Dodaj do ulubionych

Zgłoś naruszenie przepisu

Zobacz także:

Zdjęcia

Ryba po grecku
Ryba po grecku
Ryba po grecku

Składniki

Jak zrobić Ryba po grecku?

Filety opłukać zimną wodą, osączyć, oprószyć solą z obu stron. Odstawić w chłodne miejsce na godzinę. Po tym czasie jeszcze raz opłukać. Mąkę wsypać na płaski talerz, panierować z obu stron. Na patelnię wlać olej (powinien przykryć całe dno). Ryby wkładać kolejno na rozgrzany tłuszcz, smażyć na rumiano z obu stron. Usmażone ryby trzymać w cieple. Marchewki, seler i pietruszkę oczyścić, umyć, zetrzeć na tarce o grubych oczkach. Cebulę obrać, pokroić w krążki. Kilka łyżek oleju rozgrzać w garnku, wrzucić warzywa, kilka ziaren ziela angielskie i listek laurowy. Smażyć ok5 minut. Wlać bulion, przyprawić do smaku solą i pieprzem. Dusić około 30 minut, do momentu, kiedy warzywa będą miękkie. Dodać koncentrat, wymieszać. Na dnie dużego naczynia ułożyć obok siebie kilka usmażonych filetów. Przykryć je warstwę duszonych warzyw. Czynności powtarzać, aż skończą się ryby i warzywa. Przygotowane danie odstawić w chłodne miejsce na 2-3 godziny, aby ryby przeszły smakiem i aromatem warzyw. Potrawę podawać ze świeżym pieczywem.
Komentarze

Do przepisu na: Ryba po grecku

Do tego przepisu nie ma jeszcze komentarzy

Dodaj komentarz

Nie jesteś zalogowana(y)


Najnowsze komentarze

2014-12-12 08:22:40 - Dodany przez !olalala - Dodany do przepisu Pizza bianca

ze zszywki mnie przygnało :)
nie wiedziałam, że to sie nazywa biała pizza, w polskich pizzeriach nie spotkałam sie z taką nazwą, z resztą wszystko jest z sosem pomidorowym ;) ale pogrzebałam w google i może wiecie, jaka jest różnica między pizza bianca sfogliata a pizza bianca alla romana ?

2014-11-26 18:25:43 - Dodany przez !dandyska - Dodany do przepisu Dżem z jeżyn i jabłek

jak zrobić dżem z jeżyn i jabłek z żelfiksem?

2014-11-04 18:13:16 - Dodany przez !zaba - Dodany do przepisu Mieso duszone z cebulką

20 minut to za mało

2014-10-21 12:54:18 - Dodany przez Agatta - Dodany do przepisu Muffinki bananowe

muffiny nie są suche, to zasługa oleju oraz bananów, generalnie babeczki z masłem są bardziej suche, a te na oleju wilgotniejsze :)

2014-10-20 19:42:51 - Dodany przez !kinga - Dodany do przepisu Muffinki bananowe

Witam.Babeczki wygladaja na wyrosniete.A czy sa rowniez wilgotne? To dla mnie wazne, czesto sa "suszki"ktorych nie cierpie.

Wszelkie prawa zastrzeżone Gwiazdywkuchni.pl - Przepisy kulinarne