Przepis na Rosół francuski z cytryną

Dodano przez:
Ile porcji:
4
Łączny czas przyrządzania:
180 min.
Czas przygotowania:
3 g
Data dodania:
Wyświetlenia:
1564
Ocena przepisu:
Zobacz także:
Zupy

Składniki

Jak zrobić Rosół francuski z cytryną?

Wołowinę umyć, zlać zimną wodą, posolić i gotować na małym ogniu pod przykryciem. Pod koniec gotowania dodać kurę oraz oczyszczone, opłukane i pokrajane dekoracyjnie warzywa, a także zrumienioną na płycie cebule i ugotować do miękkości. Mięso wyjąć, rosół połączyć z winem, doprawić do smaku. Cytrynę umyć, sparzyć, , obrać ze skórki, pokrajać w półplasterki, usuwając pestki, włożyć do rosołu razem z mięsem z kury pokrajanym w kostkę i posiekaną natką pietruszki. Podawać z makaronem. Mięso wołowe wykorzystać do drugiego dania.

Podobne przepisy

Zupa buraczkowa

Ile porcji: 5

Czas przyrządzenia: 60 min.

Data dodania: 2022-09-26

Dodany przez: Albertos

Kategoria: Zupy

Krupnik domowy

Ile porcji: 24

Czas przyrządzenia: 45 min.

Data dodania: 2023-05-03

Dodany przez: testera

Kategoria: Zupy

Zupa makaronowa na golonce

Ile porcji: 4

Czas przyrządzenia: 120 min.

Data dodania: 2023-02-17

Dodany przez: cartoon

Kategoria: Zupy

Kapuśniak ze świeżej kapusty

Ile porcji: 3

Czas przyrządzenia: 60 min.

Data dodania: 2023-03-11

Dodany przez: Fenek

Kategoria: Zupy

Zupa groszkowa

Ile porcji: 5

Czas przyrządzenia: 50 min.

Data dodania: 2022-09-13

Dodany przez: mkmadzia

Kategoria: Zupy

Zupa marchewkowo-dyniowa z grzankami

Ile porcji: 7

Czas przyrządzenia: 100 min.

Data dodania: 2023-01-04

Dodany przez: foczka-ks

Kategoria: Zupy