Pamiętaj mnie

 
 
 
 

Przepis na Rosół ala chiński

Dodany przez

Ile porcji: 4

Łączny czas przyrzadzenia: 40min.
Czas przygotowania: 40 min.

Data dodania:

Wyświetlenia: 904

Ocena przepisu

Drukuj przepis

Ten przepis ma w ulubionych 1 osób, dodaj i Ty
Dodaj do ulubionych

Zgłoś naruszenie przepisu

Zobacz także:

Inny rosół niż zawsze

Zdjęcia

Inny rosół niż zawsze

Składniki

  • rosół 1,5 l
  • marchewka
  • grzyby mun 2 szt
  • natka pietruszki
  • imbir starty 1 łyzeczka
  • pieczony kurczak 100 gram
  • sezam łyzeczka
  • olej sezamowy 1 łyżka
  • sos sojowy 1 łyzka
  • sos chilli 1 łyzeczka
  • makaron sojowy 1 paczka

Jak zrobić Rosół ala chiński?

Ugotować rosół na kurczaku i warzywach tak jak zwykle ale nie przyprawiać za mocno. Wyjąć marchewkę która będzie nam potrzebna. Do czystego przecedzonego rosołu dodać imbir, sos sojowy, olej sezamowy i sos chilli. Grzyby mun zalać wrzątkiem na 5 minut, potem zagotować ok 10 minut, wyjąć i pokroić w cienkie paski. Dodać do zupy. Suchy makaron wrzucić do zupy. Gaz wyłączyć makaron ma w niej sam napęcznieć. Marchewkę pokroić w plasterki i dodać do zupy. Wsypać natkę. Kurczaka pokroić w paski. Na talerz wyłożyć porcje zupy, na górę dodać kawałki kurczaka i talerz posypać ziarnami sezamu.
Komentarze

Do przepisu na: Rosół ala chiński

Do tego przepisu nie ma jeszcze komentarzy

Dodaj komentarz

Nie jesteś zalogowana(y)


Najnowsze komentarze

2014-12-12 08:22:40 - Dodany przez !olalala - Dodany do przepisu Pizza bianca

ze zszywki mnie przygnało :)
nie wiedziałam, że to sie nazywa biała pizza, w polskich pizzeriach nie spotkałam sie z taką nazwą, z resztą wszystko jest z sosem pomidorowym ;) ale pogrzebałam w google i może wiecie, jaka jest różnica między pizza bianca sfogliata a pizza bianca alla romana ?

2014-11-26 18:25:43 - Dodany przez !dandyska - Dodany do przepisu Dżem z jeżyn i jabłek

jak zrobić dżem z jeżyn i jabłek z żelfiksem?

2014-11-04 18:13:16 - Dodany przez !zaba - Dodany do przepisu Mieso duszone z cebulką

20 minut to za mało

2014-10-21 12:54:18 - Dodany przez Agatta - Dodany do przepisu Muffinki bananowe

muffiny nie są suche, to zasługa oleju oraz bananów, generalnie babeczki z masłem są bardziej suche, a te na oleju wilgotniejsze :)

2014-10-20 19:42:51 - Dodany przez !kinga - Dodany do przepisu Muffinki bananowe

Witam.Babeczki wygladaja na wyrosniete.A czy sa rowniez wilgotne? To dla mnie wazne, czesto sa "suszki"ktorych nie cierpie.

Wszelkie prawa zastrzeżone Gwiazdywkuchni.pl - Przepisy kulinarne