Pamiętaj mnie

 
 
 
 

Przepis na Roladki z filetów flądry

Dodany przez

Ile porcji: 6

Łączny czas przyrzadzenia: 30min.
Czas przygotowania: 30 min.

Data dodania:

Wyświetlenia: 2264

Ocena przepisu

Drukuj przepis

Ten przepis ma w ulubionych 1 osób, dodaj i Ty
Dodaj do ulubionych

Zgłoś naruszenie przepisu

Zobacz także:

Zdjęcia

Składniki

  • papryka żółta 20 dag
  • dymka 3 sztuki
  • olej 1 łyżka
  • bazylia 3 gałązki
  • filety z flondry 6 sztuk
  • cukier do smaku
  • twarożek ziołowy 6 łyżek
  • przecier pomidorowy 40 dag
  • papryka słodka do smaku

Jak zrobić Roladki z filetów flądry?

Paprykę należy pokroić w dużą kostkę, cebulę dymkę zaś na kawałki. Filety należy umyć, oprósz solą i pieprzem, posmarować twarożkiem. Na każdej porcji należy ułożyć po listku bazylii. Zrolować, zpiąć wykałaczką. Na oleju, mieszając, należy smażyć paprykę przez 5 minut. Dodać dymkę, poddusić. Podlać przecierem pomidorowym, przyprawić do smaku solą, pieprzem, papryką i cukrem. Dodać resztę posiekanej bazylii. Dołożyć roladki rybne. Dusić całość około 8 minut pod przykryciem i na małym ogniu. Podawać z pieczywem.
Komentarze

Do przepisu na: Roladki z filetów flądry

Do tego przepisu nie ma jeszcze komentarzy

Dodaj komentarz

Nie jesteś zalogowana(y)


Najnowsze komentarze

2014-12-12 08:22:40 - Dodany przez !olalala - Dodany do przepisu Pizza bianca

ze zszywki mnie przygnało :)
nie wiedziałam, że to sie nazywa biała pizza, w polskich pizzeriach nie spotkałam sie z taką nazwą, z resztą wszystko jest z sosem pomidorowym ;) ale pogrzebałam w google i może wiecie, jaka jest różnica między pizza bianca sfogliata a pizza bianca alla romana ?

2014-11-26 18:25:43 - Dodany przez !dandyska - Dodany do przepisu Dżem z jeżyn i jabłek

jak zrobić dżem z jeżyn i jabłek z żelfiksem?

2014-11-04 18:13:16 - Dodany przez !zaba - Dodany do przepisu Mieso duszone z cebulką

20 minut to za mało

2014-10-21 12:54:18 - Dodany przez Agatta - Dodany do przepisu Muffinki bananowe

muffiny nie są suche, to zasługa oleju oraz bananów, generalnie babeczki z masłem są bardziej suche, a te na oleju wilgotniejsze :)

2014-10-20 19:42:51 - Dodany przez !kinga - Dodany do przepisu Muffinki bananowe

Witam.Babeczki wygladaja na wyrosniete.A czy sa rowniez wilgotne? To dla mnie wazne, czesto sa "suszki"ktorych nie cierpie.

Wszelkie prawa zastrzeżone Gwiazdywkuchni.pl - Przepisy kulinarne