Pamiętaj mnie

 
 
 
 

Przepis na Rolada z serkiem i brzoskwinią

Dodany przez

Ile porcji: 12

Łączny czas przyrzadzenia: 1godz. 30min.
Czas przygotowania: 90 min.

Data dodania:

Wyświetlenia: 1781

Ocena przepisu

Drukuj przepis

Ten przepis ma w ulubionych 2 osób, dodaj i Ty
Dodaj do ulubionych

Dodaj do: Wykop del.icio.us

Zgłoś naruszenie przepisu

Zobacz także:

Zdjęcia

Rolada z serkiem i brzoskwinią

Składniki

  • jaja 5 sztuk
  • mąka pszenna 5 łyżek
  • cukier 5 łyżek
  • serek homogenizowany 25 dag
  • galaretka brzoskwiniowa 1 opakowanie
  • brzoskwinie w syropie 1 sztuka
  • sól 1 szczypta

Akcesoria

  • miska
  • mikser
  • nóż
  • deska do krojenia
  • blaszka do pieczenia

Jak zrobić Rolada z serkiem i brzoskwinią?

Żółtka oddzielić od białek, białka ubić na sztywną pianę ze szczyptą soli. Żółtka utrzeć z cukrem na puszystą masę, następnie ucierając dodawać po łyżce mąki. Gdy już mąka zostanie wmieszana dodawać po łyżce piany z białek. Gdy masa będzie jednolita należy rozsmarować ją na blaszce i piec około 25 minut w temp. 180 stopni. Po upieczeniu ciasto na roladę ułożyć na ściereczce i zwinąć na kształt rolady. Galaretkę rozpuścić w szklance wrzątku. Odstawić do wystygnięcia. Gdy zacznie delikatnie tężeć należy zmiksować ją z serkiem homogenizowanym. Masę rozsmarować na biszkopcie. Ułożyć na niej pasek brzoskwiń pokrojonych w kostkę. Ciasto zawijać na kształt rolady. Odstawić do całkowitego stężenia masy.
Komentarze

Do przepisu na: Rolada z serkiem i brzoskwinią

ben-ka#

ben-ka

2011-05-13 13:47:51

Podziwiem Twoje rolady,są świetne!

Dodaj komentarz

Nie jesteś zalogowana(y)


Najnowsze komentarze

2014-12-12 08:22:40 - Dodany przez !olalala - Dodany do przepisu Pizza bianca

ze zszywki mnie przygnało :)
nie wiedziałam, że to sie nazywa biała pizza, w polskich pizzeriach nie spotkałam sie z taką nazwą, z resztą wszystko jest z sosem pomidorowym ;) ale pogrzebałam w google i może wiecie, jaka jest różnica między pizza bianca sfogliata a pizza bianca alla romana ?

2014-11-26 18:25:43 - Dodany przez !dandyska - Dodany do przepisu Dżem z jeżyn i jabłek

jak zrobić dżem z jeżyn i jabłek z żelfiksem?

2014-11-04 18:13:16 - Dodany przez !zaba - Dodany do przepisu Mieso duszone z cebulką

20 minut to za mało

2014-10-21 12:54:18 - Dodany przez Agatta - Dodany do przepisu Muffinki bananowe

muffiny nie są suche, to zasługa oleju oraz bananów, generalnie babeczki z masłem są bardziej suche, a te na oleju wilgotniejsze :)

2014-10-20 19:42:51 - Dodany przez !kinga - Dodany do przepisu Muffinki bananowe

Witam.Babeczki wygladaja na wyrosniete.A czy sa rowniez wilgotne? To dla mnie wazne, czesto sa "suszki"ktorych nie cierpie.

Wszelkie prawa zastrzeżone Gwiazdywkuchni.pl - Przepisy kulinarne