Filety nacinamy tak by powstały duże płaty mięsa. Lekko rozbijamy. Z obu stron smarujemy keczupem wymieszanym z musztardą, oprószamy vegetą i pieprzem. Odstawiamy w chłodne miejsce na godzinę. Ryż gotujemy na półtwardo, odsączamy. Bekon, wątróbki, pieczarki i paprykę kroimy w kosteczkę a pory w plasterki i razem podsmażamy na maśle. Studzimy. Dodajemy starty żółty ser, ryż i jajka. Wszystko dokładnie mieszamy. Farsz rozkładamy na filetach, zwijamy w rolady, obwiązujemy nicią lub spinamy igłami do mięsa. Podsmażamy na oleju na złoty kolor. Rolady przekładamy do brytfanny i pieczemy ok. 60 min w temp. 200 stopni c, polewając często wytworzonym sosem. Gotowe rolady wyjmujemy. Sos zagęszczamy mąką wymieszaną ze śmietaną, doprawiamy i przelewamy do sosjerki.
Kategoria: Mięsne
Kategoria: Mięsne
Kategoria: Mięsne
Kategoria: Mięsne
Kategoria: Mięsne