Pamiętaj mnie

 
 
 
 

Przepis na Rolada z galaretką

Dodany przez

Ile porcji: 3

Łączny czas przyrzadzenia: 1godz. 0min.
Czas przygotowania: 1 godz.

Data dodania:

Wyświetlenia: 1565

Ocena przepisu

Drukuj przepis

Ten przepis ma w ulubionych 1 osób, dodaj i Ty
Dodaj do ulubionych

Zgłoś naruszenie przepisu

Zobacz także:

Zdjęcia

Rolada z galaretką

Składniki

Biszkopt:

Masa:

  • śmietana 36% 250 ml
  • cukier puder 1 łyżka
  • galaretka smak dowolny 1 sztuka

Jak zrobić Rolada z galaretką?

Białka ubić mikserem z cukrem i cukrem waniliowym aż zrobi się sztywna, biała piana. Dodać żółtka i ubijać jeszcze chwile aż pojawią się pęcherzyki powietrza. Potem dodać stopniowo mąkę i proszek do pieczenia i wymieszać dokładnie łyżka. Piec na papierze 15 - 20 minut w temp. 180*c. Z upieczonego biszkopta ściągnąć papier i gorące zawinąć w suchą ściereczkę kuchenną. Poczekać aż wystygnie. Ubić śmietanę z cukrem (tylko należy uważać żeby nie zrobiło się z niej masło). Jak zacznie śmietana sztywnieć dodać wystudzona i prawie zastygniętą galaretkę. Odrobinę galaretki odlać i odstawić do stężenia. Wszystko miksować jeszcze chwilkę. Rozwinąć ostudzony biszkopt i delikatnie wewnątrz posmarować go masa i powrzucać pokrojoną galaretkę. Zwinąć ponownie i zostawić na ok. 2 godziny w lodowce.
Komentarze

Do przepisu na: Rolada z galaretką

Do tego przepisu nie ma jeszcze komentarzy

Dodaj komentarz

Nie jesteś zalogowana(y)


Najnowsze komentarze

2014-12-12 08:22:40 - Dodany przez !olalala - Dodany do przepisu Pizza bianca

ze zszywki mnie przygnało :)
nie wiedziałam, że to sie nazywa biała pizza, w polskich pizzeriach nie spotkałam sie z taką nazwą, z resztą wszystko jest z sosem pomidorowym ;) ale pogrzebałam w google i może wiecie, jaka jest różnica między pizza bianca sfogliata a pizza bianca alla romana ?

2014-11-26 18:25:43 - Dodany przez !dandyska - Dodany do przepisu Dżem z jeżyn i jabłek

jak zrobić dżem z jeżyn i jabłek z żelfiksem?

2014-11-04 18:13:16 - Dodany przez !zaba - Dodany do przepisu Mieso duszone z cebulką

20 minut to za mało

2014-10-21 12:54:18 - Dodany przez Agatta - Dodany do przepisu Muffinki bananowe

muffiny nie są suche, to zasługa oleju oraz bananów, generalnie babeczki z masłem są bardziej suche, a te na oleju wilgotniejsze :)

2014-10-20 19:42:51 - Dodany przez !kinga - Dodany do przepisu Muffinki bananowe

Witam.Babeczki wygladaja na wyrosniete.A czy sa rowniez wilgotne? To dla mnie wazne, czesto sa "suszki"ktorych nie cierpie.

Wszelkie prawa zastrzeżone Gwiazdywkuchni.pl - Przepisy kulinarne