Pamiętaj mnie

 
 
 
 

Przepis na Rolada wieprzowo-wołowa

Dodany przez

Ile porcji: 24

Łączny czas przyrzadzenia: 2godz. 0min.
Czas przygotowania: 2 godz.

Data dodania:

Wyświetlenia: 2250

Ocena przepisu

Drukuj przepis

Ten przepis ma w ulubionych 1 osób, dodaj i Ty
Dodaj do ulubionych

Zgłoś naruszenie przepisu

Zobacz także:

Zdjęcia

Składniki

  • schab 60 dag
  • mięso wołowe (rozbrat) 1/2 kg
  • suszonych śliwki 20 dag
  • zioła i przyprawy do mięsa wg uznania
  • słodkiej śmietany 1/2 szklanki
  • mąka pszenna 2 łyżki
  • sól do smaku
  • pieprz do smaku
  • olej do polania

Jak zrobić Rolada wieprzowo-wołowa?

Mięso wołowe rozbić. Schab na całej długości przekłuć szpikulcem i nadziać suszonymi śliwkami. Mięsa doprawić. Mięso wołowe rozłożyć, położyć na nim schab nadziany śliwkami i zwinąć jak roladę, związać sznurkiem do mięsa. Polać olejem, zawinąć w folię aluminiową, położyć na blaszkę
i piec w piekarniku przez ok. 1 i 1/2 godz. W temp. 150°c. Przestudzone mięso kroić na plastry. Z soku powstałego przy pieczeniu, śmietany i mąki zrobić sos. Mięso zalać sosem i podgrzać.
Komentarze

Do przepisu na: Rolada wieprzowo-wołowa

Do tego przepisu nie ma jeszcze komentarzy

Dodaj komentarz

Nie jesteś zalogowana(y)


Najnowsze komentarze

2014-12-12 08:22:40 - Dodany przez !olalala - Dodany do przepisu Pizza bianca

ze zszywki mnie przygnało :)
nie wiedziałam, że to sie nazywa biała pizza, w polskich pizzeriach nie spotkałam sie z taką nazwą, z resztą wszystko jest z sosem pomidorowym ;) ale pogrzebałam w google i może wiecie, jaka jest różnica między pizza bianca sfogliata a pizza bianca alla romana ?

2014-11-26 18:25:43 - Dodany przez !dandyska - Dodany do przepisu Dżem z jeżyn i jabłek

jak zrobić dżem z jeżyn i jabłek z żelfiksem?

2014-11-04 18:13:16 - Dodany przez !zaba - Dodany do przepisu Mieso duszone z cebulką

20 minut to za mało

2014-10-21 12:54:18 - Dodany przez Agatta - Dodany do przepisu Muffinki bananowe

muffiny nie są suche, to zasługa oleju oraz bananów, generalnie babeczki z masłem są bardziej suche, a te na oleju wilgotniejsze :)

2014-10-20 19:42:51 - Dodany przez !kinga - Dodany do przepisu Muffinki bananowe

Witam.Babeczki wygladaja na wyrosniete.A czy sa rowniez wilgotne? To dla mnie wazne, czesto sa "suszki"ktorych nie cierpie.

Wszelkie prawa zastrzeżone Gwiazdywkuchni.pl - Przepisy kulinarne