Pamiętaj mnie

 
 
 
 

Przepis na Rolada schabowa z papryką

Dodany przez

Ile porcji: 24

Łączny czas przyrzadzenia: 30min.
Czas przygotowania: 30 min.

Data dodania:

Wyświetlenia: 2491

Ocena przepisu

Drukuj przepis

Ten przepis ma w ulubionych 1 osób, dodaj i Ty
Dodaj do ulubionych

Zgłoś naruszenie przepisu

Zobacz także:

Zdjęcia

Rolada schabowa z papryką

Składniki

  • schab bez kości 1,5 kg
  • papryka kolorowa 4 szt
  • czosnek 3 ząbki
  • masło 2 łyżeczki
  • sól do smaku
  • pieprz do smaku
  • papryka mielona słodka do smaku
  • papryka chilli sproszkowana do smaku
  • majeranek do smaku
  • boczek 20 dag
  • cebula 1 szt duża

Jak zrobić Rolada schabowa z papryką?

Schab schładzamy w lodówce a następnie rozcinamy go tak, by powstał prostokątny płat. Mięso rozbijamy, nacieramy solą i pieprzem, zawijamy w folię i chłodzimy w lodówce. Z papryki usuwamy gniazda nasienne i kroimy ją w paski. Cebulę kroimy w półtalarki. Czosnek kroimy w plasterki. Boczek kroimy w plastry. Schab wyjmujemy z lodówki i rozkładamy. Wewnętrzną jego stronę posypujemy przyprawami i układamy plastry papryki, cebuli, wiórki masła. Schab zwijamy tak jak roladę, obkładamy plastrami boczku i sznurujemy grubą nicią. Wierzch nacieramy przyprawami i obkładamy czosnkiem. Schab wkładamy do rękawa, układamy w naczyniu żaroodpornym lub brytfannie i wsuwamy do piekarnika nagrzanego do 200 stopni c. Pieczemy ok. 1, 5 godz. 10 min przed końcem pieczenia rozcinamy rękaw by mięso się przyrumieniło.
Komentarze

Do przepisu na: Rolada schabowa z papryką

Do tego przepisu nie ma jeszcze komentarzy

Dodaj komentarz

Nie jesteś zalogowana(y)


Najnowsze komentarze

2014-12-12 08:22:40 - Dodany przez !olalala - Dodany do przepisu Pizza bianca

ze zszywki mnie przygnało :)
nie wiedziałam, że to sie nazywa biała pizza, w polskich pizzeriach nie spotkałam sie z taką nazwą, z resztą wszystko jest z sosem pomidorowym ;) ale pogrzebałam w google i może wiecie, jaka jest różnica między pizza bianca sfogliata a pizza bianca alla romana ?

2014-11-26 18:25:43 - Dodany przez !dandyska - Dodany do przepisu Dżem z jeżyn i jabłek

jak zrobić dżem z jeżyn i jabłek z żelfiksem?

2014-11-04 18:13:16 - Dodany przez !zaba - Dodany do przepisu Mieso duszone z cebulką

20 minut to za mało

2014-10-21 12:54:18 - Dodany przez Agatta - Dodany do przepisu Muffinki bananowe

muffiny nie są suche, to zasługa oleju oraz bananów, generalnie babeczki z masłem są bardziej suche, a te na oleju wilgotniejsze :)

2014-10-20 19:42:51 - Dodany przez !kinga - Dodany do przepisu Muffinki bananowe

Witam.Babeczki wygladaja na wyrosniete.A czy sa rowniez wilgotne? To dla mnie wazne, czesto sa "suszki"ktorych nie cierpie.

Wszelkie prawa zastrzeżone Gwiazdywkuchni.pl - Przepisy kulinarne