Przepis na Rolada gruszkowa

Dodano przez:
Ile porcji:
8
Łączny czas przyrządzania:
65 min.
Czas przygotowania:
50 m
Czas pieczenia:
15 m
Data dodania:
Wyświetlenia:
1389
Ocena przepisu:
Zobacz także:
Ciasta

Składniki

nadzienie gruszkowe

Akcesoria

  • blacha,piekarnik,łyżka

Jak zrobić Rolada gruszkowa?

Białka ubić z cukrem na sztywną pianę. Dodać żółtka i dalej ubijać. Następnie dodać mąkę pszenną wymieszaną z proszkiem do pieczenia. Ciasto biszkoptowe wylać na formę, wyrównać i włożyć do nagrzanego piekarnika. Piec około 10-15 minut w temperaturze 180 °c. Po upieczeniu przełożyć na ściereczkę obsypaną cukrem pudrem i zwinąć. Galaretkę rozpuścić we wrzątku. Gruszki obrać ze skórki i pokroić w kosteczkę. Sparzyć, dodać cukier waniliowy i wymieszać. Wlać galaretkę i wymieszać. Wstawić na chwilkę do lodówki aby wszystko zaczęło powoli tężeć. Przełożyć na roladę i zwinąć w rulon.

Podobne przepisy

Ciasto drożdżowe z nektarynką

Ile porcji: 16

Czas przyrządzenia: 110 min.

Data dodania: 2022-12-12

Dodany przez: malina

Kategoria: Ciasta

Ciasto z jagodami

Ile porcji: 8

Czas przyrządzenia: 60 min.

Data dodania: 2024-03-16

Dodany przez: mkmadzia

Kategoria: Ciasta

Ciasto budyniowe z bezami

Ile porcji: 24

Czas przyrządzenia: 60 min.

Data dodania: 2023-05-01

Dodany przez: madi356

Kategoria: Ciasta

Rolada waflowa

Ile porcji: 10

Czas przyrządzenia: 125 min.

Data dodania: 2022-10-23

Dodany przez: Marta1986

Kategoria: Ciasta

Masa toffi

Ile porcji: 24

Data dodania: 2023-04-29

Dodany przez: teressa444

Kategoria: Ciasta

Karpatka Kryśki

Ile porcji: 30

Czas przyrządzenia: 95 min.

Data dodania: 2022-11-30

Dodany przez: CEZARY

Kategoria: Ciasta