Pamiętaj mnie

 
 
 
 

Przepis na Rolada chlebowa

Dodany przez

Ile porcji: 4

Łączny czas przyrzadzenia: 30min.
Czas przygotowania: 30 min.

Data dodania:

Wyświetlenia: 1133

Ocena przepisu

Drukuj przepis

Ten przepis ma w ulubionych 1 osób, dodaj i Ty
Dodaj do ulubionych

Zgłoś naruszenie przepisu

Zobacz także:

Zdjęcia

Składniki

Akcesoria

  • folia aluminiowa
  • garnek

Jak zrobić Rolada chlebowa?

Marchewkę gotować w osolonej wodzie, ostudzić i pokroić w kostkę. Masło utrzeć na pulchną masę, dodać marchewkę i pokrojonego w kosteczkę ogórka. Kromki chleba tostowego okroić ze skórki i rozłożyć na folii kuchennej formując prostokąt. Ułożyć na nim plastry szynki i posmarować je masą maślaną. Doprawić pieprzem, solą i całość ściśle zrolować. Roladę owinąć w folię aluminiową i włożyć na godzinę do lodówki. Po wyjęci posmarować śmietaną i posypać makiem. Następnie pokroić w plastry i dekorować natką pietruszki.
Komentarze

Do przepisu na: Rolada chlebowa

ben-ka#

ben-ka

2011-05-22 17:32:31

podoba mi sie ten przepis,szkoda,że nie ma zdjęcia:(

Dodaj komentarz

Nie jesteś zalogowana(y)


Najnowsze komentarze

2014-12-12 08:22:40 - Dodany przez !olalala - Dodany do przepisu Pizza bianca

ze zszywki mnie przygnało :)
nie wiedziałam, że to sie nazywa biała pizza, w polskich pizzeriach nie spotkałam sie z taką nazwą, z resztą wszystko jest z sosem pomidorowym ;) ale pogrzebałam w google i może wiecie, jaka jest różnica między pizza bianca sfogliata a pizza bianca alla romana ?

2014-11-26 18:25:43 - Dodany przez !dandyska - Dodany do przepisu Dżem z jeżyn i jabłek

jak zrobić dżem z jeżyn i jabłek z żelfiksem?

2014-11-04 18:13:16 - Dodany przez !zaba - Dodany do przepisu Mieso duszone z cebulką

20 minut to za mało

2014-10-21 12:54:18 - Dodany przez Agatta - Dodany do przepisu Muffinki bananowe

muffiny nie są suche, to zasługa oleju oraz bananów, generalnie babeczki z masłem są bardziej suche, a te na oleju wilgotniejsze :)

2014-10-20 19:42:51 - Dodany przez !kinga - Dodany do przepisu Muffinki bananowe

Witam.Babeczki wygladaja na wyrosniete.A czy sa rowniez wilgotne? To dla mnie wazne, czesto sa "suszki"ktorych nie cierpie.

Wszelkie prawa zastrzeżone Gwiazdywkuchni.pl - Przepisy kulinarne