Pamiętaj mnie

 
 
 
 

Przepis na Rogaliki z szynką i serem

Dodany przez

Ile porcji: 24

Łączny czas przyrzadzenia: 2godz. 0min.
Czas przygotowania: 2 godz.

Data dodania:

Wyświetlenia: 3795

Ocena przepisu

Drukuj przepis


Dodaj do ulubionych

Zgłoś naruszenie przepisu

Zobacz także:

Zdjęcia

Składniki

  • ciasto francuskie 1 kg
  • ser gouda 30 dag
  • gotowana wędzona szynka 30 dag
  • zółtka jaj 3 sztuki
  • drobno posiekana natka pietruszki 3 łyżki
  • drobno posiekana cebula 3 łyżki
  • suszone oregano 1 łyżeczka
  • żółtka jaj do posmarowania rogalików 2 sztuki
  • biały pieprz

Jak zrobić Rogaliki z szynką i serem?

Ciasto francuskie podzielić na 3 części. Na posypanej mąką stolnicy każdą część ciasto rozwałkować na prostokąty 45x25 cm. Każdy prostokąt podzielić na 5 trójkątów o dwóch dłuższych bokach. Ser i szynkę pokroić w drobniutką kostkę, wymieszać z żółtkami, natką pietruszki, cebulą, pieprzem i oregano. Na każdy trójkąt nakładać po 1 łyżce nadzienia. Naciąć krótkie boki trójkątów i bardzo luźno zwinąć rogaliki. Na opłukanej zimną wodą blasze układać rogaliki i smarować roztrzepanymi żółtkami. Pozostawić na 15 minut. Piec ok. 20 minut w temp. 180 stopni.
Komentarze

Do przepisu na: Rogaliki z szynką i serem

!kuchcilla#

!kuchcilla

2011-07-24 16:45:38

osobiście podsmażyłabym delikatnie cebulę.

lewewelina23#

lewewelina23

2010-03-27 11:49:29

Bardzo fajne rogaliki mszę spróbować takie zroboić

Dodaj komentarz

Nie jesteś zalogowana(y)


Najnowsze komentarze

2014-12-12 08:22:40 - Dodany przez !olalala - Dodany do przepisu Pizza bianca

ze zszywki mnie przygnało :)
nie wiedziałam, że to sie nazywa biała pizza, w polskich pizzeriach nie spotkałam sie z taką nazwą, z resztą wszystko jest z sosem pomidorowym ;) ale pogrzebałam w google i może wiecie, jaka jest różnica między pizza bianca sfogliata a pizza bianca alla romana ?

2014-11-26 18:25:43 - Dodany przez !dandyska - Dodany do przepisu Dżem z jeżyn i jabłek

jak zrobić dżem z jeżyn i jabłek z żelfiksem?

2014-11-04 18:13:16 - Dodany przez !zaba - Dodany do przepisu Mieso duszone z cebulką

20 minut to za mało

2014-10-21 12:54:18 - Dodany przez Agatta - Dodany do przepisu Muffinki bananowe

muffiny nie są suche, to zasługa oleju oraz bananów, generalnie babeczki z masłem są bardziej suche, a te na oleju wilgotniejsze :)

2014-10-20 19:42:51 - Dodany przez !kinga - Dodany do przepisu Muffinki bananowe

Witam.Babeczki wygladaja na wyrosniete.A czy sa rowniez wilgotne? To dla mnie wazne, czesto sa "suszki"ktorych nie cierpie.

Wszelkie prawa zastrzeżone Gwiazdywkuchni.pl - Przepisy kulinarne