Przepis na Rogaliki nadziewane

Dodano przez:
Ile porcji:
24
Data dodania:
Wyświetlenia:
2510
Ocena przepisu:
Zobacz także:
Pieczywa

Składniki

Jak zrobić Rogaliki nadziewane?

Drożdże rozkruszyć z cukrem, posypać łyżką mąki i pozostawić do wyrośnięcia. Masło z mąką posiekać, dodać drożdże i śmietanę. Połączyć wszystkie składniki i włożyć ciasto do lodówki na 4 godz. Po wyjęciu pozostawić je na pół godziny w temperaturze pokojowej. Następnie rozwałkować na placki, małym talerzykiem wyciąć koła, pokroić je na ćwiartki, posmarować dżemem i zawinąć rogaliki. Po upieczeniu posypać cukrem pudrem.

Podobne przepisy

Chleb z ziarnem słonecznika i otrębami

Ile porcji: 1

Czas przyrządzenia: 120 min.

Data dodania: 2022-12-12

Dodany przez: malina

Kategoria: Pieczywa

Jajka zapiekane w bułeczkach

Ile porcji: 3

Czas przyrządzenia: 5 min.

Data dodania: 2023-12-24

Dodany przez: teressa444

Kategoria: Pieczywa

Chleb z mąki z pełnego przemiału

Ile porcji: 6

Czas przyrządzenia: 120 min.

Data dodania: 2024-03-22

Dodany przez: bernika

Kategoria: Pieczywa

Bułki do hamburgerów i kebabów

Ile porcji: 4

Czas przyrządzenia: 70 min.

Data dodania: 2022-12-05

Dodany przez: malina

Kategoria: Pieczywa

Tosty śniadaniowe z serem

Ile porcji: 5

Czas przyrządzenia: 15 min.

Data dodania: 2024-01-22

Dodany przez: enia

Kategoria: Pieczywa

Domowy chleb pszenno-żytni ze słonecznikiem

Ile porcji: 4

Czas przyrządzenia: 120 min.

Data dodania: 2024-03-23

Dodany przez: bernika

Kategoria: Pieczywa