Pamiętaj mnie

 
 
 
 

Przepis na Racuchy z jagodami

Dodany przez

Ile porcji: 24

Łączny czas przyrzadzenia: 30min.
Czas przygotowania: 30 min.

Data dodania:

Wyświetlenia: 4819

Ocena przepisu

Drukuj przepis

Ten przepis ma w ulubionych 1 osób, dodaj i Ty
Dodaj do ulubionych

Zgłoś naruszenie przepisu

Zobacz także:

Zdjęcia

Racuchy z jagodami
Racuchy z jagodami

Składniki

  • jagody 10 dag
  • jaja 2 szt
  • kefir 1 szkl
  • mąka pszenna 20 dag
  • cukier 1 łyżeczka
  • soda 1 płaska łyżeczka
  • cukier puder
  • olej do smażenia

Jak zrobić Racuchy z jagodami?

Składniki ciasta dobrze wymieszać i połączyć z jagodami. Rozgrzać na patelni olej i kłaść łyżką placuszki. Upiec na rumiano z obu stron. Przed podaniem posypać cukrem pudrem.
Komentarze

Do przepisu na: Racuchy z jagodami

monika4#

monika4

2009-11-26 10:43:22

Wypróbowany, dzieciaki zjadły co do jednego.

Albertos#

Albertos

2009-11-25 14:35:58

Jagody z racuszkami to świetny pomysł, muszę wypróbować ten przepis.

Albertos#

Albertos

2009-11-25 14:24:22

Uwielbiam racuszki, przepis super.

Dodaj komentarz

Nie jesteś zalogowana(y)


Najnowsze komentarze

2014-12-12 08:22:40 - Dodany przez !olalala - Dodany do przepisu Pizza bianca

ze zszywki mnie przygnało :)
nie wiedziałam, że to sie nazywa biała pizza, w polskich pizzeriach nie spotkałam sie z taką nazwą, z resztą wszystko jest z sosem pomidorowym ;) ale pogrzebałam w google i może wiecie, jaka jest różnica między pizza bianca sfogliata a pizza bianca alla romana ?

2014-11-26 18:25:43 - Dodany przez !dandyska - Dodany do przepisu Dżem z jeżyn i jabłek

jak zrobić dżem z jeżyn i jabłek z żelfiksem?

2014-11-04 18:13:16 - Dodany przez !zaba - Dodany do przepisu Mieso duszone z cebulką

20 minut to za mało

2014-10-21 12:54:18 - Dodany przez Agatta - Dodany do przepisu Muffinki bananowe

muffiny nie są suche, to zasługa oleju oraz bananów, generalnie babeczki z masłem są bardziej suche, a te na oleju wilgotniejsze :)

2014-10-20 19:42:51 - Dodany przez !kinga - Dodany do przepisu Muffinki bananowe

Witam.Babeczki wygladaja na wyrosniete.A czy sa rowniez wilgotne? To dla mnie wazne, czesto sa "suszki"ktorych nie cierpie.

Wszelkie prawa zastrzeżone Gwiazdywkuchni.pl - Przepisy kulinarne