Pamiętaj mnie

 
 
 
 

Przepis na Racuchy o smaku kiwi

Dodany przez

Ile porcji: 10

Łączny czas przyrzadzenia: 2godz. 0min.
Czas przygotowania: 90 min.
Czas smażenia: 30 min.

Data dodania:

Wyświetlenia: 1337

Ocena przepisu

Drukuj przepis

Ten przepis ma w ulubionych 1 osób, dodaj i Ty
Dodaj do ulubionych

Zgłoś naruszenie przepisu

Zobacz także:

Zdjęcia

Racuchy o smaku kiwi

Składniki

  • mąka pszenna 2 szklaneczki
  • sól do smaku
  • woda ciepła 1 szklanki
  • drożdze świeże 20 gramów
  • cukier 2 łyzki
  • kiwi 3 szt
  • oliwa 2 łyżki
  • olej roślinny do smażenia

Jak zrobić Racuchy o smaku kiwi?

Mąkę przesiać, dodać sól. Drożdże mieszamy w ciepłej wodzie. Do mąki dodajemy cukier i oliwę i stopniowo drożdże. Mieszamy wszystko drewniana łyżką i odstawiamy na godzinę do wyrośnięcia. Formować małe porcje i układać na ściereczce oprószonej mąką, pozostawić do podrośnięcia na 10-15 minut. Po tym czasie smażymy na oleju roślinnym. Kiwi obieramy i kroimy w plastry, na każdego racucha nakładamy kiwi i smazymy placuszki z obu stron na rumiany kolor. Można posypać cukrem pudrem jak ktoś lubi na słodko.
Komentarze

Do przepisu na: Racuchy o smaku kiwi

Do tego przepisu nie ma jeszcze komentarzy

Dodaj komentarz

Nie jesteś zalogowana(y)


Najnowsze komentarze

2014-12-12 08:22:40 - Dodany przez !olalala - Dodany do przepisu Pizza bianca

ze zszywki mnie przygnało :)
nie wiedziałam, że to sie nazywa biała pizza, w polskich pizzeriach nie spotkałam sie z taką nazwą, z resztą wszystko jest z sosem pomidorowym ;) ale pogrzebałam w google i może wiecie, jaka jest różnica między pizza bianca sfogliata a pizza bianca alla romana ?

2014-11-26 18:25:43 - Dodany przez !dandyska - Dodany do przepisu Dżem z jeżyn i jabłek

jak zrobić dżem z jeżyn i jabłek z żelfiksem?

2014-11-04 18:13:16 - Dodany przez !zaba - Dodany do przepisu Mieso duszone z cebulką

20 minut to za mało

2014-10-21 12:54:18 - Dodany przez Agatta - Dodany do przepisu Muffinki bananowe

muffiny nie są suche, to zasługa oleju oraz bananów, generalnie babeczki z masłem są bardziej suche, a te na oleju wilgotniejsze :)

2014-10-20 19:42:51 - Dodany przez !kinga - Dodany do przepisu Muffinki bananowe

Witam.Babeczki wygladaja na wyrosniete.A czy sa rowniez wilgotne? To dla mnie wazne, czesto sa "suszki"ktorych nie cierpie.

Wszelkie prawa zastrzeżone Gwiazdywkuchni.pl - Przepisy kulinarne