Pamiętaj mnie

 
 
 
 

Przepis na Pyszny piernik z kremem i dżemem

Dodany przez

Ile porcji: 20

Łączny czas przyrzadzenia: 1godz. 15min.
Czas przygotowania: 30 min.
Czas pieczenia: 45 min.

Data dodania:

Wyświetlenia: 2551

Ocena przepisu

Drukuj przepis

Ten przepis ma w ulubionych 3 osób, dodaj i Ty
Dodaj do ulubionych

Zgłoś naruszenie przepisu

Zobacz także:

Piernik można przekładać dowolnym kremem oraz dowolnym dżemem,lub powidłami,co kto lubi.

Zdjęcia

Piernik można przekładać dowolnym kremem oraz dowolnym dżemem,lub powidłami,co kto lubi.

Składniki

  • mąka tortowa 3 i 3/4 szklanka
  • cukier 1/2 szklanka
  • miód 3/4 szklanka
  • margaryna miękka 100 gram
  • jaja 3 szt
  • przyprawa do piernika 1 opakowanie
  • soda oczyszczona 2 łyżeczki
  • dżem truskawowy lub dowolny 1 mały słoiczek
  • gotowy krem tortowy
  • polewa czekoladowa

Akcesoria

  • miska , mikser, łyzka, brytfanka,

Jak zrobić Pyszny piernik z kremem i dżemem?

W garnku roztopić margarynę i miód. Mąkę dokładnie wymieszać z przyprawą do piernika, sodą i cukrem. Dodać resztę składników i wyrobić ciasto. Włożyć do lodówki na co najmniej godzinę. Po schłodzeniu podzielić ciasto na 3 równe części.

Jedną część ciasta wałkujemy na stolnicy posypanej mąką, a następnie wyklejamy nią wysmarowaną tłuszczem blachę. Wkładamy do piekarnika nagrzanego do 180 stopni na około 15 minut.

W ten sam sposób postępujemy z pozostałym ciastem. Odkładamy placki do wystudzenia. Robimy krem wg sposobu z opakowania. Przekładamy ciasto dżemem i kremem. Wierzch polewamy polewą czekoladową.
Komentarze

Do przepisu na: Pyszny piernik z kremem i dżemem

!IWONA#

!IWONA

2012-02-05 12:46:18

pyszny piernik POLECAM

Dodaj komentarz

Nie jesteś zalogowana(y)


Najnowsze komentarze

2014-12-12 08:22:40 - Dodany przez !olalala - Dodany do przepisu Pizza bianca

ze zszywki mnie przygnało :)
nie wiedziałam, że to sie nazywa biała pizza, w polskich pizzeriach nie spotkałam sie z taką nazwą, z resztą wszystko jest z sosem pomidorowym ;) ale pogrzebałam w google i może wiecie, jaka jest różnica między pizza bianca sfogliata a pizza bianca alla romana ?

2014-11-26 18:25:43 - Dodany przez !dandyska - Dodany do przepisu Dżem z jeżyn i jabłek

jak zrobić dżem z jeżyn i jabłek z żelfiksem?

2014-11-04 18:13:16 - Dodany przez !zaba - Dodany do przepisu Mieso duszone z cebulką

20 minut to za mało

2014-10-21 12:54:18 - Dodany przez Agatta - Dodany do przepisu Muffinki bananowe

muffiny nie są suche, to zasługa oleju oraz bananów, generalnie babeczki z masłem są bardziej suche, a te na oleju wilgotniejsze :)

2014-10-20 19:42:51 - Dodany przez !kinga - Dodany do przepisu Muffinki bananowe

Witam.Babeczki wygladaja na wyrosniete.A czy sa rowniez wilgotne? To dla mnie wazne, czesto sa "suszki"ktorych nie cierpie.

Wszelkie prawa zastrzeżone Gwiazdywkuchni.pl - Przepisy kulinarne