Pamiętaj mnie

 
 
 
 

Przepis na Pyszny krupnik

Dodany przez

Ile porcji: 5

Łączny czas przyrzadzenia: 25min.
Czas przygotowania: 25 min.

Data dodania:

Wyświetlenia: 1966

Ocena przepisu

Drukuj przepis

Ten przepis ma w ulubionych 1 osób, dodaj i Ty
Dodaj do ulubionych

Zgłoś naruszenie przepisu

Zobacz także:

Zdjęcia

Składniki

dodatkowo

Jak zrobić Pyszny krupnik?

Pietruszkę, selera i marchewkę obieram, myje ścieram na dużych oczkach tarki, wkładam do garnka i zalewam woda. Zaczynam gotować, a w tym czasie obieram, myje i kroje w kostkę ziemniaki, które dodaje do warzyw. Wsypuje kaszę i gotuje do miękkości ziemniaków. Obieram cebule i czosnek. Cebule kroje w kosteczkę, a czosnek siekam. Cebule smażę na maśle na złoty kolor i wrzucam razem z czosnkiem do zupy. Przyprawiam pieprzem i solą. Przed podaniem dodaję do zupy drobno posiekany koperek i natkę pietruszki.

Można tez zrobić do zupy zasmażkę, ale ja nie lubię i nie robię :)
Komentarze

Do przepisu na: Pyszny krupnik

Do tego przepisu nie ma jeszcze komentarzy

Dodaj komentarz

Nie jesteś zalogowana(y)


Najnowsze komentarze

2014-12-12 08:22:40 - Dodany przez !olalala - Dodany do przepisu Pizza bianca

ze zszywki mnie przygnało :)
nie wiedziałam, że to sie nazywa biała pizza, w polskich pizzeriach nie spotkałam sie z taką nazwą, z resztą wszystko jest z sosem pomidorowym ;) ale pogrzebałam w google i może wiecie, jaka jest różnica między pizza bianca sfogliata a pizza bianca alla romana ?

2014-11-26 18:25:43 - Dodany przez !dandyska - Dodany do przepisu Dżem z jeżyn i jabłek

jak zrobić dżem z jeżyn i jabłek z żelfiksem?

2014-11-04 18:13:16 - Dodany przez !zaba - Dodany do przepisu Mieso duszone z cebulką

20 minut to za mało

2014-10-21 12:54:18 - Dodany przez Agatta - Dodany do przepisu Muffinki bananowe

muffiny nie są suche, to zasługa oleju oraz bananów, generalnie babeczki z masłem są bardziej suche, a te na oleju wilgotniejsze :)

2014-10-20 19:42:51 - Dodany przez !kinga - Dodany do przepisu Muffinki bananowe

Witam.Babeczki wygladaja na wyrosniete.A czy sa rowniez wilgotne? To dla mnie wazne, czesto sa "suszki"ktorych nie cierpie.

Wszelkie prawa zastrzeżone Gwiazdywkuchni.pl - Przepisy kulinarne