Pamiętaj mnie

 
 
 
 

Przepis na Ptasia pianka

Dodany przez

Ile porcji: 1

Łączny czas przyrzadzenia: 15min.
Czas przygotowania: 15 min.

Data dodania:

Wyświetlenia: 15677

Ocena przepisu

Drukuj przepis

Ten przepis ma w ulubionych 4 osób, dodaj i Ty
Dodaj do ulubionych

Zgłoś naruszenie przepisu

Zobacz także:

Zdjęcia

Ptasia pianka
Ptasia pianka
Ptasia pianka

Składniki

  • mleko kondensowane niesłodzone 1 puszka
  • galaretki (różne rodzaje) 3 szt
  • cukier puder 4-6 łyżek
  • wafle andruty 2 szt

Jak zrobić Ptasia pianka?

Mleko podzielić na pół. Musi być zimne. Pierwszą galaretkę rozpuścić w 1 szklance wody i odstawić aż zacznie tężeć. Pierwszą część mleka ubić, dodać 2-3 łyżki cukru pudru. Wlać tężejącą galaretkę. Na dno blaszki (24x30 )wyłożyć jeden wafel i wylać piankę. Schłodzić w lodówce. Drugą galaretkę rozpuścić w 1, 5 szklanki wody, gdy zacznie tężeć wylać na pierwszą warstwę pianki. Z trzecią galaretką postąpić tak samo jak z pierwszą. Na wierzch położyć drugi wafel. Schłodzić całość w lodówce. Udekorować.
Komentarze

Do przepisu na: Ptasia pianka

maksior88#

maksior88

2010-09-08 00:35:08

ja oprócz wafla na brzegi dodaje jeszcze do środka ciemne biszkopty i masę krówkę:) Pysznie smakuje!

!Andzia84#

!Andzia84

2010-07-28 14:30:27

a ja zamiast galaretki dałabym samą żelatynę,żeby uzyskać smak nie owocowy, bo owocowe ptasie mleczko to nie ptasie mleczko

!Anetka L#

!Anetka L

2010-07-23 19:06:36

Wygląda dosyć zachęcająco, szczególnie dla kogoś kto uwielbia ptasie mleczko. Zrobię go chyba jutro :)

teressa444#

teressa444

2010-07-13 18:44:54

amelia- dla ciebie dodaje jeszcze jedno zdjęcie.Można Cię przekonam że warto zrobić to ptasie mleczko:)))Pozdrawiam

!amelia#

!amelia

2010-07-13 17:08:59

niezbyt ciekawie to wygląda ale przepis też interesujący chociaż mam już swój przepis na ptasie mleczko chciałam wypróbować inne szkoda że nie zrobiłaś zdjęcia z innego profilu.

aakuku#

aakuku

2010-07-02 21:21:48

pychotka, zamiast czekolady czy lukru można udekorować owocami np truskawki

Dodaj komentarz

Nie jesteś zalogowana(y)


Najnowsze komentarze

2014-12-12 08:22:40 - Dodany przez !olalala - Dodany do przepisu Pizza bianca

ze zszywki mnie przygnało :)
nie wiedziałam, że to sie nazywa biała pizza, w polskich pizzeriach nie spotkałam sie z taką nazwą, z resztą wszystko jest z sosem pomidorowym ;) ale pogrzebałam w google i może wiecie, jaka jest różnica między pizza bianca sfogliata a pizza bianca alla romana ?

2014-11-26 18:25:43 - Dodany przez !dandyska - Dodany do przepisu Dżem z jeżyn i jabłek

jak zrobić dżem z jeżyn i jabłek z żelfiksem?

2014-11-04 18:13:16 - Dodany przez !zaba - Dodany do przepisu Mieso duszone z cebulką

20 minut to za mało

2014-10-21 12:54:18 - Dodany przez Agatta - Dodany do przepisu Muffinki bananowe

muffiny nie są suche, to zasługa oleju oraz bananów, generalnie babeczki z masłem są bardziej suche, a te na oleju wilgotniejsze :)

2014-10-20 19:42:51 - Dodany przez !kinga - Dodany do przepisu Muffinki bananowe

Witam.Babeczki wygladaja na wyrosniete.A czy sa rowniez wilgotne? To dla mnie wazne, czesto sa "suszki"ktorych nie cierpie.

Wszelkie prawa zastrzeżone Gwiazdywkuchni.pl - Przepisy kulinarne