Pamiętaj mnie

 
 
 
 

Przepis na Pstrąg faszerowany pastą natkową

Dodany przez

Ile porcji: 3

Łączny czas przyrzadzenia: 40min.
Czas przygotowania: 20 min.
Czas pieczenia: 20 min.

Data dodania:

Wyświetlenia: 915

Ocena przepisu

Drukuj przepis

Ten przepis ma w ulubionych 1 osób, dodaj i Ty
Dodaj do ulubionych

Zgłoś naruszenie przepisu

Zobacz także:

Zdjęcia

Pstrąg faszerowany pastą natkową

Składniki

Jak zrobić Pstrąg faszerowany pastą natkową?

Oprawiamy ryby - usuwamy łuski, wnętrzności, skrzela, odcinamy głowy. Dokładnie myjemy, osuszamy ręcznikiem papierowym. Ryby natrzeć z każdej strony solą, pieprzem i przyprawą do ryb. Skropić sokiem z cytryny, również w środku. Pietruszkę umyć i drobno poszatkować. Masło roztopić na patelni, dodać pokrojony czosnek i natkę, wymieszać, dodać sól. Tak przygotowaną masą faszerować ryby. Polać pozostałym sokiem z cytryny. Każdą rybę owinąć folią aluminiową oddzielnie. Włożyć do piekarnika na 20 minut i piec w wysokiej temperaturze. Potem wyjąć z piekarnika, ale jeszcze nie otwierać z woreczków foliowych. Podawać z warzywami na parze.
Komentarze

Do przepisu na: Pstrąg faszerowany pastą natkową

Do tego przepisu nie ma jeszcze komentarzy

Dodaj komentarz

Nie jesteś zalogowana(y)


Najnowsze komentarze

2014-12-12 08:22:40 - Dodany przez !olalala - Dodany do przepisu Pizza bianca

ze zszywki mnie przygnało :)
nie wiedziałam, że to sie nazywa biała pizza, w polskich pizzeriach nie spotkałam sie z taką nazwą, z resztą wszystko jest z sosem pomidorowym ;) ale pogrzebałam w google i może wiecie, jaka jest różnica między pizza bianca sfogliata a pizza bianca alla romana ?

2014-11-26 18:25:43 - Dodany przez !dandyska - Dodany do przepisu Dżem z jeżyn i jabłek

jak zrobić dżem z jeżyn i jabłek z żelfiksem?

2014-11-04 18:13:16 - Dodany przez !zaba - Dodany do przepisu Mieso duszone z cebulką

20 minut to za mało

2014-10-21 12:54:18 - Dodany przez Agatta - Dodany do przepisu Muffinki bananowe

muffiny nie są suche, to zasługa oleju oraz bananów, generalnie babeczki z masłem są bardziej suche, a te na oleju wilgotniejsze :)

2014-10-20 19:42:51 - Dodany przez !kinga - Dodany do przepisu Muffinki bananowe

Witam.Babeczki wygladaja na wyrosniete.A czy sa rowniez wilgotne? To dla mnie wazne, czesto sa "suszki"ktorych nie cierpie.

Wszelkie prawa zastrzeżone Gwiazdywkuchni.pl - Przepisy kulinarne