Pamiętaj mnie

 
 
 
 

Przepis na Poranna rosa

Dodany przez

Ile porcji: 20

Łączny czas przyrzadzenia: 1godz. 40min.
Czas przygotowania: 100 min.

Data dodania:

Wyświetlenia: 2494

Ocena przepisu

Drukuj przepis

Ten przepis ma w ulubionych 1 osób, dodaj i Ty
Dodaj do ulubionych

Zgłoś naruszenie przepisu

Zobacz także:

Zdjęcia

Poranna rosa

Składniki

ciasto

sernik

  • Ser zmielony 1 kg
  • olej 0,5 szklanki
  • mleko 2 niecałe szklanki
  • jaja 2 szt
  • żółtka 4 szt
  • cukier 1 szklanka
  • budyń śmietankowy 1 opakowanie
  • olejek cytrynowy

piana

  • białka jaj 6 szt
  • cukier 1 szklanka

Akcesoria

  • miska
  • blacha
  • garnek
  • mikser

Jak zrobić Poranna rosa?

Z mąki, margaryny, cukru pudru, jaja i proszku do pieczenia zagnieść ciasto. Rozwałkować, wyłożyć nim dno i boki blachy. Zmiksować razem ser, olej, mleko, 2 jaja, 4 żółtka, 1 szklankę cukru, budyń śmietankowy i olejek cytrynowy.

Zmiksowane składniki wylać na ciasto i piec razem ok 50 min. Pianę z 6 białek ubić ze szklanką cukru na sztywno. Wyjąć placek z piekarnika, wyłożyć na niego pianę i ponownie piec ok. 15-20 min.
Komentarze

Do przepisu na: Poranna rosa

teressa444#

teressa444

2012-09-25 09:26:27

Smaczne ciasto. Ja taki sam przepis mam ale pod nazwą ''Złota rosa"

Dodaj komentarz

Nie jesteś zalogowana(y)


Najnowsze komentarze

2014-12-12 08:22:40 - Dodany przez !olalala - Dodany do przepisu Pizza bianca

ze zszywki mnie przygnało :)
nie wiedziałam, że to sie nazywa biała pizza, w polskich pizzeriach nie spotkałam sie z taką nazwą, z resztą wszystko jest z sosem pomidorowym ;) ale pogrzebałam w google i może wiecie, jaka jest różnica między pizza bianca sfogliata a pizza bianca alla romana ?

2014-11-26 18:25:43 - Dodany przez !dandyska - Dodany do przepisu Dżem z jeżyn i jabłek

jak zrobić dżem z jeżyn i jabłek z żelfiksem?

2014-11-04 18:13:16 - Dodany przez !zaba - Dodany do przepisu Mieso duszone z cebulką

20 minut to za mało

2014-10-21 12:54:18 - Dodany przez Agatta - Dodany do przepisu Muffinki bananowe

muffiny nie są suche, to zasługa oleju oraz bananów, generalnie babeczki z masłem są bardziej suche, a te na oleju wilgotniejsze :)

2014-10-20 19:42:51 - Dodany przez !kinga - Dodany do przepisu Muffinki bananowe

Witam.Babeczki wygladaja na wyrosniete.A czy sa rowniez wilgotne? To dla mnie wazne, czesto sa "suszki"ktorych nie cierpie.

Wszelkie prawa zastrzeżone Gwiazdywkuchni.pl - Przepisy kulinarne