Pamiętaj mnie

 
 
 
 

Przepis na Pomidorowa z kluseczkami tartymi

Dodany przez

Ile porcji: 8

Łączny czas przyrzadzenia: 1godz. 40min.
Czas przygotowania: 60 min.
Czas gotowania: 40 min.

Data dodania:

Wyświetlenia: 997

Ocena przepisu

Drukuj przepis

Ten przepis ma w ulubionych 2 osób, dodaj i Ty
Dodaj do ulubionych

Zgłoś naruszenie przepisu

Zobacz także:

Zdjęcia

Składniki

  • pomidory z puszki 200 g
  • przecier pomidorowy 150 ml
  • porcja rosołowa 400 g
  • marcherka 1 szt
  • seler 150 g
  • śmietana 30% 150 ml
  • mąka 2 szklanki
  • jajko 1 szt
  • woda 1/2 szklanki
  • wegeta 1 łyżka
  • sól
  • pieprz

Jak zrobić Pomidorowa z kluseczkami tartymi?

Do 3 litrów wody włoży porcję rosołową, obraną pokrojoną marchew i selera, całość zagotować, zebrać szumowiny dodać wegete i gotować około 30 minut na wolnym ogniu. Po tym czasie odcedzić wywar, dodać do niego pokrojone pomidory, ugotowaną marchew oraz przecier pomidorowy, pogotować jeszcze około 10 minut. W tym czasie z mąki jajka i wody zarobić ciasto makaronowa. Wody dodawać tak aby było ono dość twarde. Zetrzeć je na tarce o dużych oczkach i lekko oprószyć mąką. Zupę zdjąć z ognia i zmiksować blenderem, ponownie zagotować dodać makaron i wlać śmietanę rozmieszaną z odrobiną zupy. Przyprawić solą i pieprzem do smaku i gotować aż kluseczki będą miękkie. Smacznego!!
Komentarze

Do przepisu na: Pomidorowa z kluseczkami tartymi

Do tego przepisu nie ma jeszcze komentarzy

Dodaj komentarz

Nie jesteś zalogowana(y)


Najnowsze komentarze

2014-12-12 08:22:40 - Dodany przez !olalala - Dodany do przepisu Pizza bianca

ze zszywki mnie przygnało :)
nie wiedziałam, że to sie nazywa biała pizza, w polskich pizzeriach nie spotkałam sie z taką nazwą, z resztą wszystko jest z sosem pomidorowym ;) ale pogrzebałam w google i może wiecie, jaka jest różnica między pizza bianca sfogliata a pizza bianca alla romana ?

2014-11-26 18:25:43 - Dodany przez !dandyska - Dodany do przepisu Dżem z jeżyn i jabłek

jak zrobić dżem z jeżyn i jabłek z żelfiksem?

2014-11-04 18:13:16 - Dodany przez !zaba - Dodany do przepisu Mieso duszone z cebulką

20 minut to za mało

2014-10-21 12:54:18 - Dodany przez Agatta - Dodany do przepisu Muffinki bananowe

muffiny nie są suche, to zasługa oleju oraz bananów, generalnie babeczki z masłem są bardziej suche, a te na oleju wilgotniejsze :)

2014-10-20 19:42:51 - Dodany przez !kinga - Dodany do przepisu Muffinki bananowe

Witam.Babeczki wygladaja na wyrosniete.A czy sa rowniez wilgotne? To dla mnie wazne, czesto sa "suszki"ktorych nie cierpie.

Wszelkie prawa zastrzeżone Gwiazdywkuchni.pl - Przepisy kulinarne