Pamiętaj mnie

 
 
 
 

Przepis na Pomidorowa z kaparami i chili

Dodany przez

Ile porcji: 4

Łączny czas przyrzadzenia: 40min.
Czas przygotowania: 40 min.

Data dodania:

Wyświetlenia: 785

Ocena przepisu

Drukuj przepis

Ten przepis ma w ulubionych 1 osób, dodaj i Ty
Dodaj do ulubionych

Zgłoś naruszenie przepisu

Zobacz także:

pikantna pomidorowa

Zdjęcia

pikantna pomidorowa

Składniki

  • oliwa łyżka
  • cebula czerwona
  • papryczka chilli
  • pomidory 1 puszka
  • bulion warzywny 1 l
  • spaghetti 100-150 gram
  • kapary łyżka
  • bazylia kilka lisci
  • pieprz

Jak zrobić Pomidorowa z kaparami i chili?

Na oliwie przesmażam pokrojoną cebule wraz z chili aż cebula się zeszkli. Dodaję pomidory, rozdrabniając je łyżką, chwile razem mieszam i wlewam bulion. Teraz zakrywam niech się zagotuje, odkrywam i gotuję na małym ogniu 5 minut.

Jako że nie miałam w domu makaronu do zupy było tylko spaghetti wrzuciłam połamane kawałki i okazało się strzałem w 10 bo super pasuje. Po dodaniu makaronu gotuje na małym ogniu kolejne 8-10 minut lub do momentu, aż makaron zmięknie. Nie należy go przegotować bo on w zupie jeszcze zmięknie, ma być al dente.

Następnie dodaję kapary i bazylię. Tak jak napisałam jak ktoś lubi niech sobie wrzuci oliwki oczywiście bez pestek
Komentarze

Do przepisu na: Pomidorowa z kaparami i chili

Do tego przepisu nie ma jeszcze komentarzy

Dodaj komentarz

Nie jesteś zalogowana(y)


Najnowsze komentarze

2014-12-12 08:22:40 - Dodany przez !olalala - Dodany do przepisu Pizza bianca

ze zszywki mnie przygnało :)
nie wiedziałam, że to sie nazywa biała pizza, w polskich pizzeriach nie spotkałam sie z taką nazwą, z resztą wszystko jest z sosem pomidorowym ;) ale pogrzebałam w google i może wiecie, jaka jest różnica między pizza bianca sfogliata a pizza bianca alla romana ?

2014-11-26 18:25:43 - Dodany przez !dandyska - Dodany do przepisu Dżem z jeżyn i jabłek

jak zrobić dżem z jeżyn i jabłek z żelfiksem?

2014-11-04 18:13:16 - Dodany przez !zaba - Dodany do przepisu Mieso duszone z cebulką

20 minut to za mało

2014-10-21 12:54:18 - Dodany przez Agatta - Dodany do przepisu Muffinki bananowe

muffiny nie są suche, to zasługa oleju oraz bananów, generalnie babeczki z masłem są bardziej suche, a te na oleju wilgotniejsze :)

2014-10-20 19:42:51 - Dodany przez !kinga - Dodany do przepisu Muffinki bananowe

Witam.Babeczki wygladaja na wyrosniete.A czy sa rowniez wilgotne? To dla mnie wazne, czesto sa "suszki"ktorych nie cierpie.

Wszelkie prawa zastrzeżone Gwiazdywkuchni.pl - Przepisy kulinarne