Pamiętaj mnie

 
 
 
 

Przepis na Pomidorki w babeczkach

Dodany przez

Ile porcji: 4

Łączny czas przyrzadzenia: 45min.
Czas przygotowania: 45 min.

Data dodania:

Wyświetlenia: 1495

Ocena przepisu

Drukuj przepis

Ten przepis ma w ulubionych 1 osób, dodaj i Ty
Dodaj do ulubionych

Zgłoś naruszenie przepisu

Zobacz także:

Zdjęcia

Składniki

babeczki

nadzienie

  • pomidory koktajlowe 12 szt
  • pasta łososiowa 5 dag
  • śmietana gęsta 2 łyżki
  • sok z cytryny 1 łyżeczka
  • sałata 1 szt

Jak zrobić Pomidorki w babeczkach?

Z masła, żółtka, mąki i cukru wyrobić ciasto, chłodzić 20 minut, podzielić na 4 części. Ciastem wylepić foremki, piec 10 minut, ostudzić. Z pomidorków ściąć wierzchy, wydrążyć środki. Śmietanę wymieszać z pastą i sokiem z cytryny. Masą napełnić pomidory. Babeczki wyłożyć listkami sałaty i w każdej ułożyć po 3 pomidorki.
Komentarze

Do przepisu na: Pomidorki w babeczkach

borys82#

borys82

2009-03-01 11:49:22

o pasty dodaje jeszcze przyprawy do ryb i wtedy jest bardziej smaczna

Dodaj komentarz

Nie jesteś zalogowana(y)


Najnowsze komentarze

2014-12-12 08:22:40 - Dodany przez !olalala - Dodany do przepisu Pizza bianca

ze zszywki mnie przygnało :)
nie wiedziałam, że to sie nazywa biała pizza, w polskich pizzeriach nie spotkałam sie z taką nazwą, z resztą wszystko jest z sosem pomidorowym ;) ale pogrzebałam w google i może wiecie, jaka jest różnica między pizza bianca sfogliata a pizza bianca alla romana ?

2014-11-26 18:25:43 - Dodany przez !dandyska - Dodany do przepisu Dżem z jeżyn i jabłek

jak zrobić dżem z jeżyn i jabłek z żelfiksem?

2014-11-04 18:13:16 - Dodany przez !zaba - Dodany do przepisu Mieso duszone z cebulką

20 minut to za mało

2014-10-21 12:54:18 - Dodany przez Agatta - Dodany do przepisu Muffinki bananowe

muffiny nie są suche, to zasługa oleju oraz bananów, generalnie babeczki z masłem są bardziej suche, a te na oleju wilgotniejsze :)

2014-10-20 19:42:51 - Dodany przez !kinga - Dodany do przepisu Muffinki bananowe

Witam.Babeczki wygladaja na wyrosniete.A czy sa rowniez wilgotne? To dla mnie wazne, czesto sa "suszki"ktorych nie cierpie.

Wszelkie prawa zastrzeżone Gwiazdywkuchni.pl - Przepisy kulinarne