Przepis na Placki z buraczków, twarogu i jabłek

Dodano przez:
Ile porcji:
24
Łączny czas przyrządzania:
120 min.
Czas przygotowania:
2 g
Data dodania:
Wyświetlenia:
1146
Ocena przepisu:
Zobacz także:
Jarskie

Składniki

Jak zrobić Placki z buraczków, twarogu i jabłek?

Buraki ugotować, obrać i zetrzeć na tarce do jarzyn o małych otworach. Twaróg i kilka łyżek mleka utrzeć na jednolitą masę. Jabłka obrać i pokroić w cienkie plasterki. Jajko ubić z mlekiem rozcieńczonym wodą oraz z cukrem i solą, stopniowo dodając przesianą mąkę, a potem wymieszać z twarogiem, buraczkami i jabłkiem. Na rozgrzany tłuszcz kłaść łyżką niewielkie placuszki i smażyć z obu stron. Podawać ze stopionym masłem i śmietaną.

Podobne przepisy

Kopytka w warzywach

Ile porcji: 4

Czas przyrządzenia: 55 min.

Data dodania: 2023-01-04

Dodany przez: enia

Kategoria: Jarskie

Twarożek z ogóreczkiem

Ile porcji: 2

Czas przyrządzenia: 5 min.

Data dodania: 2023-07-15

Dodany przez: gosiakaminska

Kategoria: Jarskie

Frytki czosnkowe

Ile porcji: 4

Czas przyrządzenia: 60 min.

Data dodania: 2023-12-21

Dodany przez: halina

Kategoria: Jarskie

Szparagi w cieście

Ile porcji: 4

Czas przyrządzenia: 30 min.

Data dodania: 2024-02-11

Dodany przez: tulipan

Kategoria: Jarskie

Serek cukiniowy na śniadanie

Ile porcji: 1

Czas przyrządzenia: 5 min.

Data dodania: 2023-09-01

Dodany przez: dorota20w

Kategoria: Jarskie

Cebulka słodko kwaśna

Ile porcji: 4

Czas przyrządzenia: 45 min.

Data dodania: 2023-08-03

Dodany przez: gosiakaminska

Kategoria: Jarskie