Pamiętaj mnie

 
 
 
 

Przepis na Placek bezowy z kiwi

Dodany przez

Ile porcji: 7

Łączny czas przyrzadzenia: 3godz. 0min.
Czas przygotowania: 3 godz.

Data dodania:

Wyświetlenia: 2946

Ocena przepisu

Drukuj przepis

Ten przepis ma w ulubionych 2 osób, dodaj i Ty
Dodaj do ulubionych

Zgłoś naruszenie przepisu

Zobacz także:

Zdjęcia

Składniki

ciasto

nadzienie

  • sos custard 300 ml
  • śmietanka 100 ml
  • kiwi 3 szt

beza

dekoracja

  • orzeszki pistacjowe 2 łyżki

Jak zrobić Placek bezowy z kiwi?

Podgrzać piekarnik do temperatury 200 st.C. Połączyć mąkę, cukier, płatki owsiane i masło, zagnieść ciasto i wylepić nim formę. Przygotować nim sos custard i odstawić do ostygnięcia. Podpiec spód placka na ruszcie, na dolny poziomie piekarnika 15 minut, zwiększyć następnie temperaturę do 250 st.C. Ubić śmietanę i wmieszać ją do sosu. Obrać owoce i pokroić na cienkie plasterki. Białka ubić na sztywną pianę, dodając stopniowo cukier. Spód wypełnić nadzieniem, porozkładać na nim kiwi, w środku uformować kopczyk z ubitych białek. Na końcu udekorować bezowy kopiec grubo posiekanymi orzechami pistacjowymi i podpiec placek na środkowym poziomie piekarnika 3 minuty.
Komentarze

Do przepisu na: Placek bezowy z kiwi

Do tego przepisu nie ma jeszcze komentarzy

Dodaj komentarz

Nie jesteś zalogowana(y)


Najnowsze komentarze

2014-12-12 08:22:40 - Dodany przez !olalala - Dodany do przepisu Pizza bianca

ze zszywki mnie przygnało :)
nie wiedziałam, że to sie nazywa biała pizza, w polskich pizzeriach nie spotkałam sie z taką nazwą, z resztą wszystko jest z sosem pomidorowym ;) ale pogrzebałam w google i może wiecie, jaka jest różnica między pizza bianca sfogliata a pizza bianca alla romana ?

2014-11-26 18:25:43 - Dodany przez !dandyska - Dodany do przepisu Dżem z jeżyn i jabłek

jak zrobić dżem z jeżyn i jabłek z żelfiksem?

2014-11-04 18:13:16 - Dodany przez !zaba - Dodany do przepisu Mieso duszone z cebulką

20 minut to za mało

2014-10-21 12:54:18 - Dodany przez Agatta - Dodany do przepisu Muffinki bananowe

muffiny nie są suche, to zasługa oleju oraz bananów, generalnie babeczki z masłem są bardziej suche, a te na oleju wilgotniejsze :)

2014-10-20 19:42:51 - Dodany przez !kinga - Dodany do przepisu Muffinki bananowe

Witam.Babeczki wygladaja na wyrosniete.A czy sa rowniez wilgotne? To dla mnie wazne, czesto sa "suszki"ktorych nie cierpie.

Wszelkie prawa zastrzeżone Gwiazdywkuchni.pl - Przepisy kulinarne