Pamiętaj mnie

 
 
 
 

Przepis na Pizza na cienkim spodzie pól na pół

Dodany przez

Ile porcji: 1

Łączny czas przyrzadzenia: 1godz. 10min.
Czas przygotowania: 60 min.
Czas pieczenia: 10 min.

Data dodania:

Wyświetlenia: 2109

Ocena przepisu

Drukuj przepis

Ten przepis ma w ulubionych 1 osób, dodaj i Ty
Dodaj do ulubionych

Zgłoś naruszenie przepisu

Zobacz także:

Zdjęcia

Pizza na cienkim spodzie pól na pół

Składniki

ciasto

farsz 1

  • szynka gotowana 10 dkg
  • ananas z puszki 2 plasterki

farsz 2

  • jajka ugotowane na twardo 2 szt
  • ogórek kiszony 1 szt
  • wędlina dowolna 10 dkg

dodatkowo

Jak zrobić Pizza na cienkim spodzie pól na pół?

Mleko podgrzać i rozpuścić w nim drożdże z cukrem-odstawić na 10 minut. Mąkę przesiać do miski dodać sól, oliwę i mleko. Zagnieść ciasto i odstawić na godzinę przekryte ściereczką. Szynkę w plasterkach pokroić na szerokie paski, ananasa osączyć z nadmiaru soku i pokroić na mniejsze kawałki. Ser zetrzeć na tarce. Wędlinę pokroić w cienkie słupki, ogórka i jajko w plasterki. Ciasto rozwałkować na bardzo cienki okrągły placek, przełożyć na blachę wyłożoną papierem do pieczenia, rozsmarować ketchup z koncentratem, posypać oregano i 1/3 sera. Na połowie rozłożyć każdy z farszów, posypać resztą startego sera i przyprawą do pizzy. Piec w piekarniku nagrzanym 230 stopni przez ok. 10 minut.
Komentarze

Do przepisu na: Pizza na cienkim spodzie pól na pół

Do tego przepisu nie ma jeszcze komentarzy

Dodaj komentarz

Nie jesteś zalogowana(y)


Najnowsze komentarze

2014-12-12 08:22:40 - Dodany przez !olalala - Dodany do przepisu Pizza bianca

ze zszywki mnie przygnało :)
nie wiedziałam, że to sie nazywa biała pizza, w polskich pizzeriach nie spotkałam sie z taką nazwą, z resztą wszystko jest z sosem pomidorowym ;) ale pogrzebałam w google i może wiecie, jaka jest różnica między pizza bianca sfogliata a pizza bianca alla romana ?

2014-11-26 18:25:43 - Dodany przez !dandyska - Dodany do przepisu Dżem z jeżyn i jabłek

jak zrobić dżem z jeżyn i jabłek z żelfiksem?

2014-11-04 18:13:16 - Dodany przez !zaba - Dodany do przepisu Mieso duszone z cebulką

20 minut to za mało

2014-10-21 12:54:18 - Dodany przez Agatta - Dodany do przepisu Muffinki bananowe

muffiny nie są suche, to zasługa oleju oraz bananów, generalnie babeczki z masłem są bardziej suche, a te na oleju wilgotniejsze :)

2014-10-20 19:42:51 - Dodany przez !kinga - Dodany do przepisu Muffinki bananowe

Witam.Babeczki wygladaja na wyrosniete.A czy sa rowniez wilgotne? To dla mnie wazne, czesto sa "suszki"ktorych nie cierpie.

Wszelkie prawa zastrzeżone Gwiazdywkuchni.pl - Przepisy kulinarne