Pamiętaj mnie

 
 
 
 

Przepis na Pilaw po rosyjsku

Dodany przez

Ile porcji: 1

Łączny czas przyrzadzenia: 1godz. 0min.
Czas przygotowania: 1 godz.

Data dodania:

Wyświetlenia: 2843

Ocena przepisu

Drukuj przepis

Ten przepis ma w ulubionych 1 osób, dodaj i Ty
Dodaj do ulubionych

Zgłoś naruszenie przepisu

Zobacz także:

Zdjęcia

Składniki

  • ryż 1 szklanka
  • suszone śliwki 20 dag
  • rodzynki 2 łyżki
  • curry 1 łyżeczka
  • baranina 0,5 kg
  • mięso mielone 10 dag
  • wywar mięsny 1 szklanka
  • tłuszcz
  • cebula 1 szt.
  • sól 1 szczypta
  • pieprz 1 szczypta

Jak zrobić Pilaw po rosyjsku?

Śliwki oraz rodzynki namoczyć w mięsnym wywarze. Cebulę obrać i posiekać. Baraninę umyć, osuszyć, pokroić w kostkę i wraz z mięsem mielonym mocno obsmażyć na rozgrzanym tłuszczu, posolić. Pod koniec dodać cebu­lę. Smażyć razem, aż cebula się zeszkli. Mięso przełożyć do rondla, podlać wywarem ze śliwkami i rodzynkami, dusić około godziny. Na koniec do­dać łyżeczkę curry i ugotowany ryż. Dokładnie wymieszać, dusić jeszcze 10 minut. Pilaw doprawić solą oraz pieprzem.
Komentarze

Do przepisu na: Pilaw po rosyjsku

kamilkak84#

kamilkak84

2010-02-27 19:10:37

To nie jest przepis naa pilaw po rosyjsku.Wiem dobrze co pisze.Moj maz jest rosjaninem a wiec znam kuchnie rosyjska.Sorry,ale wymysl inny tytul.

Dodaj komentarz

Nie jesteś zalogowana(y)


Najnowsze komentarze

2014-12-12 08:22:40 - Dodany przez !olalala - Dodany do przepisu Pizza bianca

ze zszywki mnie przygnało :)
nie wiedziałam, że to sie nazywa biała pizza, w polskich pizzeriach nie spotkałam sie z taką nazwą, z resztą wszystko jest z sosem pomidorowym ;) ale pogrzebałam w google i może wiecie, jaka jest różnica między pizza bianca sfogliata a pizza bianca alla romana ?

2014-11-26 18:25:43 - Dodany przez !dandyska - Dodany do przepisu Dżem z jeżyn i jabłek

jak zrobić dżem z jeżyn i jabłek z żelfiksem?

2014-11-04 18:13:16 - Dodany przez !zaba - Dodany do przepisu Mieso duszone z cebulką

20 minut to za mało

2014-10-21 12:54:18 - Dodany przez Agatta - Dodany do przepisu Muffinki bananowe

muffiny nie są suche, to zasługa oleju oraz bananów, generalnie babeczki z masłem są bardziej suche, a te na oleju wilgotniejsze :)

2014-10-20 19:42:51 - Dodany przez !kinga - Dodany do przepisu Muffinki bananowe

Witam.Babeczki wygladaja na wyrosniete.A czy sa rowniez wilgotne? To dla mnie wazne, czesto sa "suszki"ktorych nie cierpie.

Wszelkie prawa zastrzeżone Gwiazdywkuchni.pl - Przepisy kulinarne