Pamiętaj mnie

 
 
 
 

Przepis na Pierogi z płuckami

Dodany przez

Ile porcji: 20

Łączny czas przyrzadzenia: 1godz. 30min.
Czas przygotowania: 90 min.

Data dodania:

Wyświetlenia: 2098

Ocena przepisu

Drukuj przepis

Ten przepis ma w ulubionych 1 osób, dodaj i Ty
Dodaj do ulubionych

Zgłoś naruszenie przepisu

Zobacz także:

Zdjęcia

Pierogi z płuckami

Składniki

Akcesoria

  • nóż
  • deska do krojenia
  • patelnia
  • garnek
  • wałek
  • stolnica

Jak zrobić Pierogi z płuckami?

Cebulę obrać, posiekać i zeszklić na tłuszczu. Ugotowane płucka (ja używam wieprzowych) zemleć w maszynce, dodać wcześniej wymoczoną w mleku i odciśniętą bułkę oraz zeszkloną cebulkę. Farsz doprawić do smaku solą oraz pieprzem.

Z mąki, jajka, soli i letniej wody zagnieść ciasto pierogowe. Rozwałkować je dość cienko i wykrawać z niego kółka. Na środek każdego z nich nakładać farsz i zlepiać pierogi. Pierogi gotować w lekko osolonej wodzie.

Gdy wypłyną na wierzch wyławiać łyżką cedzakową na durszlak. Następnie podsmażać na rozgrzanym na patelni tłuszczu. Płucka można z powodzeniem zastąpić mięsem.
Komentarze

Do przepisu na: Pierogi z płuckami

ben-ka#

ben-ka

2011-05-28 10:22:11

Moja babcia często robiła pierogi z takim farszem - jak ja się nimi zajadałam:)

Dodaj komentarz

Nie jesteś zalogowana(y)


Najnowsze komentarze

2014-12-12 08:22:40 - Dodany przez !olalala - Dodany do przepisu Pizza bianca

ze zszywki mnie przygnało :)
nie wiedziałam, że to sie nazywa biała pizza, w polskich pizzeriach nie spotkałam sie z taką nazwą, z resztą wszystko jest z sosem pomidorowym ;) ale pogrzebałam w google i może wiecie, jaka jest różnica między pizza bianca sfogliata a pizza bianca alla romana ?

2014-11-26 18:25:43 - Dodany przez !dandyska - Dodany do przepisu Dżem z jeżyn i jabłek

jak zrobić dżem z jeżyn i jabłek z żelfiksem?

2014-11-04 18:13:16 - Dodany przez !zaba - Dodany do przepisu Mieso duszone z cebulką

20 minut to za mało

2014-10-21 12:54:18 - Dodany przez Agatta - Dodany do przepisu Muffinki bananowe

muffiny nie są suche, to zasługa oleju oraz bananów, generalnie babeczki z masłem są bardziej suche, a te na oleju wilgotniejsze :)

2014-10-20 19:42:51 - Dodany przez !kinga - Dodany do przepisu Muffinki bananowe

Witam.Babeczki wygladaja na wyrosniete.A czy sa rowniez wilgotne? To dla mnie wazne, czesto sa "suszki"ktorych nie cierpie.

Wszelkie prawa zastrzeżone Gwiazdywkuchni.pl - Przepisy kulinarne