Pamiętaj mnie

 
 
 
 

Przepis na Pierogi z mięsem

Dodany przez

Ile porcji: 10

Łączny czas przyrzadzenia: 1godz. 30min.
Czas przygotowania: 90 min.

Data dodania:

Wyświetlenia: 2991

Ocena przepisu

Drukuj przepis

Ten przepis ma w ulubionych 2 osób, dodaj i Ty
Dodaj do ulubionych

Zgłoś naruszenie przepisu

Zobacz także:

Zdjęcia

Pierogi z mięsem

Składniki

ciasto

farsz

  • wieprzowina 70 dag
  • cebula 1 sztuka
  • czosnek 1 ząbek
  • jaja 1 sztuka
  • olej 2 łyżki
  • sól 2-3 szczypty
  • pieprz czarny mielony 2-3 szczypty

Akcesoria

  • stolnica
  • sitko
  • praska
  • wałek
  • garnek
  • patelnia

Jak zrobić Pierogi z mięsem?

Mąkę przesiać na stolnicę lub do miski, dodać sól i olej, następnie dobrze ciepłą wodę. Zagnieść ciasto (w miarę potrzeby można dodać trochę więcej wody lub mąki).

Mięso zemleć, cebulę posiekać, czosnek przepuścić przez praskę. Czosnek z cebulkę podsmażyć na tłuszczu i dodać do mięsa. Do masy mięsnej dodać jajka, bułkę tartą, doprawić ją do smaku solą i pieprzem.

Ciasto na pierogi rozwałkować, wykrawać z niego szklanką okręgi, nakładać na nie farsz i zlepiać pierogi. Pierogi wkładać na gotującą się wodę. Gotować przez około 3 minuty, do momentu, aż wypłyną na wierzch.
Komentarze

Do przepisu na: Pierogi z mięsem

ben-ka#

ben-ka

2011-06-27 22:35:24

też robię pierożki z mięsem,są pyszniutkie:)

!brunatna#

!brunatna

2011-05-17 12:32:29

polecam! bardzo dobre!

Dodaj komentarz

Nie jesteś zalogowana(y)


Najnowsze komentarze

2014-12-12 08:22:40 - Dodany przez !olalala - Dodany do przepisu Pizza bianca

ze zszywki mnie przygnało :)
nie wiedziałam, że to sie nazywa biała pizza, w polskich pizzeriach nie spotkałam sie z taką nazwą, z resztą wszystko jest z sosem pomidorowym ;) ale pogrzebałam w google i może wiecie, jaka jest różnica między pizza bianca sfogliata a pizza bianca alla romana ?

2014-11-26 18:25:43 - Dodany przez !dandyska - Dodany do przepisu Dżem z jeżyn i jabłek

jak zrobić dżem z jeżyn i jabłek z żelfiksem?

2014-11-04 18:13:16 - Dodany przez !zaba - Dodany do przepisu Mieso duszone z cebulką

20 minut to za mało

2014-10-21 12:54:18 - Dodany przez Agatta - Dodany do przepisu Muffinki bananowe

muffiny nie są suche, to zasługa oleju oraz bananów, generalnie babeczki z masłem są bardziej suche, a te na oleju wilgotniejsze :)

2014-10-20 19:42:51 - Dodany przez !kinga - Dodany do przepisu Muffinki bananowe

Witam.Babeczki wygladaja na wyrosniete.A czy sa rowniez wilgotne? To dla mnie wazne, czesto sa "suszki"ktorych nie cierpie.

Wszelkie prawa zastrzeżone Gwiazdywkuchni.pl - Przepisy kulinarne