Pamiętaj mnie

 
 
 
 

Przepis na Pierogi z mięsa które zostało z niedzielnego rosołu

Dodany przez

Ile porcji: 6

Łączny czas przyrzadzenia: 1godz. 0min.
Czas przygotowania: 1 godz.

Data dodania:

Wyświetlenia: 3484

Ocena przepisu

Drukuj przepis

Ten przepis ma w ulubionych 1 osób, dodaj i Ty
Dodaj do ulubionych

Zgłoś naruszenie przepisu

Zobacz także:

Smaczne pierożki prawie z niczego

Zdjęcia

Smaczne pierożki prawie z niczego
Smaczne pierożki prawie z niczego
Smaczne pierożki prawie z niczego

Składniki

  • ciasto piwerogowe wg własnego sprawdzonego przepisu

podstawowe ciasto na pierogi

  • lub : zrobione z
  • mąla 2 szkl
  • jajo 1 szt
  • woda 150 ml
  • sól

farsz

  • mięso wyjęte z rosołu:
  • kurczak, indyk, wołowina
  • jarzyny z rosołu marchew, pietruszka, seler 10 dag
  • oliwa 1-2 łyżki
  • sól
  • pieprz

Jak zrobić Pierogi z mięsa które zostało z niedzielnego rosołu ?

Mąkę dajemy na stolnicę, do środka wbijamy jajko, zarabiamy ciepłą osoloną wodą. Dokładnie wyrabiamy ciasto. Powinno być sprężyste i gładkie. Wałkujemy na grubość 2 mm. Z ciasta szklanką wykrawamy krążki, nakładamy dowolne nadzienie i sklejamy brzegi. Gotowe pierogi układamy na stolnicy, posypujemy mąką i przykrywamy ściereczką. Gotujemy porcje pierogów w osolonej wodzie. P zrobić ciasto pierogowe
do ciasta nie dodaję jajka tylko ciepłą wodę, ciasto ma być miekkie mięso obrać, drobno posiekać nożem wraz z warzywami, podsmażyć je na oliwie - na patelni. Doprawić tylko solą i pieprzem - wtedy farsz jest łagodniejszy. Zrobić pierożki i gotować na małym ogniu krótko gdy wypłyną na wierzch. Przed podaniem polać tłuszczem z cebulką lub skwarkami ten sam farsz można użyć do naleśników, są bardzo dobre i czas krótszy by je wykonać
Komentarze

Do przepisu na: Pierogi z mięsa które zostało z niedzielnego rosołu

Do tego przepisu nie ma jeszcze komentarzy

Dodaj komentarz

Nie jesteś zalogowana(y)


Najnowsze komentarze

2014-12-12 08:22:40 - Dodany przez !olalala - Dodany do przepisu Pizza bianca

ze zszywki mnie przygnało :)
nie wiedziałam, że to sie nazywa biała pizza, w polskich pizzeriach nie spotkałam sie z taką nazwą, z resztą wszystko jest z sosem pomidorowym ;) ale pogrzebałam w google i może wiecie, jaka jest różnica między pizza bianca sfogliata a pizza bianca alla romana ?

2014-11-26 18:25:43 - Dodany przez !dandyska - Dodany do przepisu Dżem z jeżyn i jabłek

jak zrobić dżem z jeżyn i jabłek z żelfiksem?

2014-11-04 18:13:16 - Dodany przez !zaba - Dodany do przepisu Mieso duszone z cebulką

20 minut to za mało

2014-10-21 12:54:18 - Dodany przez Agatta - Dodany do przepisu Muffinki bananowe

muffiny nie są suche, to zasługa oleju oraz bananów, generalnie babeczki z masłem są bardziej suche, a te na oleju wilgotniejsze :)

2014-10-20 19:42:51 - Dodany przez !kinga - Dodany do przepisu Muffinki bananowe

Witam.Babeczki wygladaja na wyrosniete.A czy sa rowniez wilgotne? To dla mnie wazne, czesto sa "suszki"ktorych nie cierpie.

Wszelkie prawa zastrzeżone Gwiazdywkuchni.pl - Przepisy kulinarne