Pamiętaj mnie

 
 
 
 

Przepis na Pierogi z farszem grzybowo-fasolowym

Dodany przez

Ile porcji: 6

Łączny czas przyrzadzenia: 1godz. 0min.
Czas przygotowania: 45 min.
Czas gotowania: 15 min.

Data dodania:

Wyświetlenia: 1406

Ocena przepisu

Drukuj przepis

Ten przepis ma w ulubionych 1 osób, dodaj i Ty
Dodaj do ulubionych

Dodaj do: Wykop del.icio.us

Zgłoś naruszenie przepisu

Zobacz także:

Zdjęcia

Składniki

farsz

Jak zrobić Pierogi z farszem grzybowo-fasolowym?

Przygotowujemy ciasto:
mąkę przesiewamy, dodajemy szczyptę soli, jajko i olej. Mieszając dodajemy małymi porcjami letnie mleko. Zagniatamy gładkie i elastyczne ciasto. Przykrywamy ściereczką i odstawiamy na 30 min.

Przygotowujemy farsz:
grzyby zalewamy ciepłą wodą wieczorem dnia poprzedniego. Teraz je gotujemy do miękkości w wodzie, w której się moczyły, odsączamy i siekamy. Na patelni rozgrzewamy olej i szklimy na nim obraną posiekaną cebulkę a następnie dodajemy grzyby i dusimy razem kilka minut. Doprawiamy do smaku solą i pieprzem. Fasolę osączamy, rozgniatamy widelcem i dodajemy do grzybów z cebulą. Mieszamy. Ciasto rozwałkowujemy. Szklanką wycinamy kółka i na każdym ukłądamy porcje farszu. Brzegi dokładnie zlepiamy. Pierogi gotujemy w osolonym wrzątku i podajemy z kwaśną śmietaną.
Komentarze

Do przepisu na: Pierogi z farszem grzybowo-fasolowym

Do tego przepisu nie ma jeszcze komentarzy

Dodaj komentarz

Nie jesteś zalogowana(y)


Najnowsze komentarze

2014-12-12 08:22:40 - Dodany przez !olalala - Dodany do przepisu Pizza bianca

ze zszywki mnie przygnało :)
nie wiedziałam, że to sie nazywa biała pizza, w polskich pizzeriach nie spotkałam sie z taką nazwą, z resztą wszystko jest z sosem pomidorowym ;) ale pogrzebałam w google i może wiecie, jaka jest różnica między pizza bianca sfogliata a pizza bianca alla romana ?

2014-11-26 18:25:43 - Dodany przez !dandyska - Dodany do przepisu Dżem z jeżyn i jabłek

jak zrobić dżem z jeżyn i jabłek z żelfiksem?

2014-11-04 18:13:16 - Dodany przez !zaba - Dodany do przepisu Mieso duszone z cebulką

20 minut to za mało

2014-10-21 12:54:18 - Dodany przez Agatta - Dodany do przepisu Muffinki bananowe

muffiny nie są suche, to zasługa oleju oraz bananów, generalnie babeczki z masłem są bardziej suche, a te na oleju wilgotniejsze :)

2014-10-20 19:42:51 - Dodany przez !kinga - Dodany do przepisu Muffinki bananowe

Witam.Babeczki wygladaja na wyrosniete.A czy sa rowniez wilgotne? To dla mnie wazne, czesto sa "suszki"ktorych nie cierpie.

Wszelkie prawa zastrzeżone Gwiazdywkuchni.pl - Przepisy kulinarne