Pamiętaj mnie

 
 
 
 

Przepis na Pierogi ruskie wyjątkowe

Dodany przez

Ile porcji: 4

Łączny czas przyrzadzenia: 30min.
Czas przygotowania: 30 min.

Data dodania:

Wyświetlenia: 4804

Ocena przepisu

Drukuj przepis

Ten przepis ma w ulubionych 1 osób, dodaj i Ty
Dodaj do ulubionych

Zgłoś naruszenie przepisu

Zobacz także:

Zdjęcia

Pierogi ruskie wyjątkowe
Pierogi ruskie wyjątkowe
Pierogi ruskie wyjątkowe
Pierogi ruskie wyjątkowe

Składniki

Jak zrobić Pierogi ruskie wyjątkowe?

Ziemniaki opłukać zimną wodą, oczyścić, obrać, ugotować, ostudzić, obrać, rozgnieść widelcem. Cebulę obrać, posiekać, przesmażyć na rozgrzanym maśle. Ziemniaki połączyć z cebulą, serem białym, wymieszać, przyprawić solą i pieprzem. Z mąki, jajek, soli, oleju i ciepłej wody zagnieść ciasto na pierogi, rozwałkować, wyciąć krążki. Każdą porcję ciasta napełnić farszem, zlepić, ugotować we wrzątku osolonym. Rozgrzać smalec, polać ugotowane pierogi.
Komentarze

Do przepisu na: Pierogi ruskie wyjątkowe

!heniuta#

!heniuta

2010-06-23 21:17:32

Ja do farszu dodaję pieprz ziołowy

danusia19671#

danusia19671

2009-12-16 21:22:53

Do pierogów proponuję dodać lubczyku, farsz będzie aromatyczny i lżej strawny.

netha#

netha

2009-09-25 10:54:53

Wg mnie ziemniaki i ser najlepiej przekręcić przez maszynkę, wtedy pierogi mają delikatniejszy smak

Dodaj komentarz

Nie jesteś zalogowana(y)


Najnowsze komentarze

2014-12-12 08:22:40 - Dodany przez !olalala - Dodany do przepisu Pizza bianca

ze zszywki mnie przygnało :)
nie wiedziałam, że to sie nazywa biała pizza, w polskich pizzeriach nie spotkałam sie z taką nazwą, z resztą wszystko jest z sosem pomidorowym ;) ale pogrzebałam w google i może wiecie, jaka jest różnica między pizza bianca sfogliata a pizza bianca alla romana ?

2014-11-26 18:25:43 - Dodany przez !dandyska - Dodany do przepisu Dżem z jeżyn i jabłek

jak zrobić dżem z jeżyn i jabłek z żelfiksem?

2014-11-04 18:13:16 - Dodany przez !zaba - Dodany do przepisu Mieso duszone z cebulką

20 minut to za mało

2014-10-21 12:54:18 - Dodany przez Agatta - Dodany do przepisu Muffinki bananowe

muffiny nie są suche, to zasługa oleju oraz bananów, generalnie babeczki z masłem są bardziej suche, a te na oleju wilgotniejsze :)

2014-10-20 19:42:51 - Dodany przez !kinga - Dodany do przepisu Muffinki bananowe

Witam.Babeczki wygladaja na wyrosniete.A czy sa rowniez wilgotne? To dla mnie wazne, czesto sa "suszki"ktorych nie cierpie.

Wszelkie prawa zastrzeżone Gwiazdywkuchni.pl - Przepisy kulinarne