Pamiętaj mnie

 
 
 
 

Przepis na Piernik czekoladowy

Dodany przez

Ile porcji: 8

Łączny czas przyrzadzenia: 1godz. 0min.
Czas przygotowania: 1 godz.

Data dodania:

Wyświetlenia: 4558

Ocena przepisu

Drukuj przepis

Ten przepis ma w ulubionych 2 osób, dodaj i Ty
Dodaj do ulubionych

Zgłoś naruszenie przepisu

Zobacz także:

Zdjęcia

Piernik czekoladowy
Piernik czekoladowy

Składniki

Jak zrobić Piernik czekoladowy?

Miód, jajka, cukier i przyprawę do pierników miksujemy. Gdy składniki dokładnie się połączą, dodajemy, sypiąc przez sito, mąkę z proszkiem oraz utartą na tarce czekoladę. Ciasto wyrabiamy. Gdy stanie się gładkie, dodajemy migdały, przekładamy na obficie wysmarowaną tłuszczem blaszkę, wyrównujemy powierzchnię i wstawiamy do nagrzanego piekarnika. Pieczemy godzinę w 160 stopniach. Pozostawiamy w formie do wychłodzenia. Wyjęte na deskę ciasto smarujemy rozgrzanym morelowym dżemem,a gdy lekko zeschnie, posypujemy cukrem pudrem.
Komentarze

Do przepisu na: Piernik czekoladowy

!Siona#

!Siona

2009-06-03 10:24:59

Zrobilam i jest spoko dobry dalam tak jak ola i jest ok..

!Wiola#

!Wiola

2009-06-03 10:11:41

Robie taki piernik i jest bardzo dobry, ale jak ktos nie umie to natej stronie sa tez inne i tez dobre warto sprobowac, polecam..

tulipan#

tulipan

2009-05-03 21:27:13

Może być tak, ale ja niewiem!

!Ola#

!Ola

2009-05-03 15:27:19

Tulipan jesli pisze przyprawa do piernika to znaczy 1 opakowanie, tłuszcz-margaryna 20 dag, czy pasuje?

tulipan#

tulipan

2009-04-30 15:29:09

a też bez tłuszczu???

tulipan#

tulipan

2009-04-20 19:55:46

ale ile opakowanie przyprawa do pierników ????????

!Aśka#

!Aśka

2009-03-08 11:08:41

Czy ten pierni nie potrzebuje tłuszczu?

Dodaj komentarz

Nie jesteś zalogowana(y)


Najnowsze komentarze

2014-12-12 08:22:40 - Dodany przez !olalala - Dodany do przepisu Pizza bianca

ze zszywki mnie przygnało :)
nie wiedziałam, że to sie nazywa biała pizza, w polskich pizzeriach nie spotkałam sie z taką nazwą, z resztą wszystko jest z sosem pomidorowym ;) ale pogrzebałam w google i może wiecie, jaka jest różnica między pizza bianca sfogliata a pizza bianca alla romana ?

2014-11-26 18:25:43 - Dodany przez !dandyska - Dodany do przepisu Dżem z jeżyn i jabłek

jak zrobić dżem z jeżyn i jabłek z żelfiksem?

2014-11-04 18:13:16 - Dodany przez !zaba - Dodany do przepisu Mieso duszone z cebulką

20 minut to za mało

2014-10-21 12:54:18 - Dodany przez Agatta - Dodany do przepisu Muffinki bananowe

muffiny nie są suche, to zasługa oleju oraz bananów, generalnie babeczki z masłem są bardziej suche, a te na oleju wilgotniejsze :)

2014-10-20 19:42:51 - Dodany przez !kinga - Dodany do przepisu Muffinki bananowe

Witam.Babeczki wygladaja na wyrosniete.A czy sa rowniez wilgotne? To dla mnie wazne, czesto sa "suszki"ktorych nie cierpie.

Wszelkie prawa zastrzeżone Gwiazdywkuchni.pl - Przepisy kulinarne