Przepis na Pieczony karp

Dodano przez:
Ile porcji:
4
Łączny czas przyrządzania:
60 min.
Czas przygotowania:
1 g
Data dodania:
Wyświetlenia:
3820
Ocena przepisu:
Zobacz także:
Ryby

Zdjęcia

Składniki

Jak zrobić Pieczony karp?

Rybę oczyścić z łusek, wypatroszyć, wypłukać i odciąć głowę, ogon i płetwy. Odfiletować poprzez usuwanie kręgosłupa. Połówki ryby naciąć w paru miejscach od strony skóry i posypać je kminkiem, a następnie obtoczyć w mące. W rondlu roztopić pokrojoną w kostkę słoninę, dodać do tego masło i włożyć tam filety z ryby. Piec około 40 minut, polewając ugotowanym rosołem z głowy karpia. Upieczoną rybę ułożyć na półmisku, posypać natką pietruszki i przybrać plastrami cytryny.

Podobne przepisy

Pasta z tuńczyka ze szczypiorkiem i pomidorem

Ile porcji: 24

Czas przyrządzenia: 30 min.

Data dodania: 2023-12-28

Dodany przez: IKM

Kategoria: Ryby

Śledź po meksykańsku

Ile porcji: 4

Czas przyrządzenia: 5 min.

Data dodania: 2023-07-19

Dodany przez: malinka

Kategoria: Ryby

Szczupak pieczony z kalafiorem i boczkiem

Ile porcji: 4

Czas przyrządzenia: 83 min.

Data dodania: 2022-10-27

Dodany przez: Monika199186

Kategoria: Ryby

Śledzik pod pierzynką

Ile porcji: 4

Czas przyrządzenia: 240 min.

Data dodania: 2022-12-11

Dodany przez: malina

Kategoria: Ryby

Makaronowe wstążki z łososiem

Ile porcji: 4

Czas przyrządzenia: 30 min.

Data dodania: 2023-01-08

Dodany przez: Gastrosfera

Kategoria: Ryby

Karp smażony w mące

Ile porcji: 4

Czas przyrządzenia: 30 min.

Data dodania: 2023-07-18

Dodany przez: gosiakaminska

Kategoria: Ryby