Pamiętaj mnie

 
 
 
 

Przepis na Pieczone nadziewane jabłka

Dodany przez

Ile porcji: 4

Łączny czas przyrzadzenia: 1godz. 0min.
Czas przygotowania: 1 godz.

Data dodania:

Wyświetlenia: 1974

Ocena przepisu

Drukuj przepis


Dodaj do ulubionych

Zgłoś naruszenie przepisu

Zobacz także:

Zdjęcia

Pieczone nadziewane jabłka

Składniki

  • miód 1,5 łyżki
  • płatki owsiane 4 łyżki
  • daktyle suszone grubo posiekane 55 g
  • pestki słonecznika łyżka
  • orzechy laskowe grubo pokrojone 20 g
  • cukier brązowy miałki łyżka
  • jabłka do pieczenia bez gniazd nasiennych 4 szt

Jak zrobić Pieczone nadziewane jabłka?

Nagrzać piekarnik do temp 180stC.
Miód podgrzać w małym garnuszku o grubym dnie. Dodać płatki owsiane i gotować 2-3 minuty, aż płatki wchłoną miód. Zdjąć z ognia i dodać pozostałe składniki.
Jabłka ułożyć w żaroodpornym naczyniu i dolać nieco wody, środek każdego jabłka napełnić masą. Piec przez 40 minut aż będą miękkie.
Komentarze

Do przepisu na: Pieczone nadziewane jabłka

Do tego przepisu nie ma jeszcze komentarzy

Dodaj komentarz

Nie jesteś zalogowana(y)


Najnowsze komentarze

2014-12-12 08:22:40 - Dodany przez !olalala - Dodany do przepisu Pizza bianca

ze zszywki mnie przygnało :)
nie wiedziałam, że to sie nazywa biała pizza, w polskich pizzeriach nie spotkałam sie z taką nazwą, z resztą wszystko jest z sosem pomidorowym ;) ale pogrzebałam w google i może wiecie, jaka jest różnica między pizza bianca sfogliata a pizza bianca alla romana ?

2014-11-26 18:25:43 - Dodany przez !dandyska - Dodany do przepisu Dżem z jeżyn i jabłek

jak zrobić dżem z jeżyn i jabłek z żelfiksem?

2014-11-04 18:13:16 - Dodany przez !zaba - Dodany do przepisu Mieso duszone z cebulką

20 minut to za mało

2014-10-21 12:54:18 - Dodany przez Agatta - Dodany do przepisu Muffinki bananowe

muffiny nie są suche, to zasługa oleju oraz bananów, generalnie babeczki z masłem są bardziej suche, a te na oleju wilgotniejsze :)

2014-10-20 19:42:51 - Dodany przez !kinga - Dodany do przepisu Muffinki bananowe

Witam.Babeczki wygladaja na wyrosniete.A czy sa rowniez wilgotne? To dla mnie wazne, czesto sa "suszki"ktorych nie cierpie.

Wszelkie prawa zastrzeżone Gwiazdywkuchni.pl - Przepisy kulinarne