Przepis na Pieczeń rzymska z czosnkiem

Dodano przez:
Ile porcji:
24
Łączny czas przyrządzania:
30 min.
Czas przygotowania:
30 m
Data dodania:
Wyświetlenia:
2747
Ocena przepisu:
Zobacz także:
Mięsne

Pieczeń może być podawana do ziemniaków polana sosem do pieczeni lub na kanapki.

Zdjęcia

Składniki

Jak zrobić Pieczeń rzymska z czosnkiem?

Mięso wymieszać z surowymi jajkami, bułką wcześniej namoczoną w wodzie i dobrze wyciśniętą, ziołami, cebulką pokrojoną w drobną kosteczkę i pokrojonym w paski czosnkiem. Wyrobić mięso na jednolitą masę. Doprawić do smaku. Do foremek pieczeniowych wyłożyć mięso i na wierzch poukładać na mięso paski czosnku. Rozłożyć kawałek folii i posmarować oliwą. Zawinąć mięso z foremkami włożyć do nagrzanego piekarnika 180* i piec ok. 40 minut. Pod koniec pieczenia rozciąć folię żeby wierzch się lekko zarumienił

Podobne przepisy

Roladki z indyka z szynką i z papryką

Ile porcji: 4

Czas przyrządzenia: 65 min.

Data dodania: 2022-12-02

Dodany przez: mkmadzia

Kategoria: Mięsne

Kiełbasa na śniadanie

Ile porcji: 5

Czas przyrządzenia: 30 min.

Data dodania: 2023-06-21

Dodany przez: monika4

Kategoria: Mięsne

Gulasz po chłopsku

Ile porcji: 6

Czas przyrządzenia: 30 min.

Data dodania: 2023-07-14

Dodany przez: malinka

Kategoria: Mięsne

Schabowe z żółtym serem i ananasem

Ile porcji: 24

Czas przyrządzenia: 60 min.

Data dodania: 2023-08-22

Dodany przez: Pola

Kategoria: Mięsne

Kiełbaska z wody

Ile porcji: 4

Czas przyrządzenia: 40 min.

Data dodania: 2024-03-01

Dodany przez: Junior

Kategoria: Mięsne

Kaczka w sosie paprykowym

Ile porcji: 4

Czas przyrządzenia: 1500 min.

Data dodania: 2022-12-07

Dodany przez: malina

Kategoria: Mięsne