Pieczeń może być podawana do ziemniaków polana sosem do pieczeni lub na kanapki.
Mięso wymieszać z surowymi jajkami, bułką wcześniej namoczoną w wodzie i dobrze wyciśniętą, ziołami, cebulką pokrojoną w drobną kosteczkę i pokrojonym w paski czosnkiem. Wyrobić mięso na jednolitą masę. Doprawić do smaku. Do foremek pieczeniowych wyłożyć mięso i na wierzch poukładać na mięso paski czosnku. Rozłożyć kawałek folii i posmarować oliwą. Zawinąć mięso z foremkami włożyć do nagrzanego piekarnika 180* i piec ok. 40 minut. Pod koniec pieczenia rozciąć folię żeby wierzch się lekko zarumienił
Kategoria: Mięsne
Kategoria: Mięsne
Kategoria: Mięsne
Kategoria: Mięsne
Kategoria: Mięsne
Kategoria: Mięsne