Pamiętaj mnie

 
 
 
 

Przepis na Pieczarkowa z pulpetami

Dodany przez

Ile porcji: 4

Łączny czas przyrzadzenia: 30min.
Czas przygotowania: 30 min.

Data dodania:

Wyświetlenia: 922

Ocena przepisu

Drukuj przepis

Ten przepis ma w ulubionych 1 osób, dodaj i Ty
Dodaj do ulubionych

Zgłoś naruszenie przepisu

Zobacz także:

Pieczarkowa z pulpetami

Zdjęcia

Pieczarkowa z pulpetami

Składniki

Jak zrobić Pieczarkowa z pulpetami?

Pieczarki umyć, pokroić i przesmażyć na maśle. Zalać ok. 2 litrami wody. Gotować. Marchew obrać, zetrzeć na tarce, dodać do zupy. Do mięsa dodać mannę i posiekaną cebulę, doprawić do smaku. Zarobić masę. Z masy formować małe pulpeciki, obtaczać w mące i wrzucać na gotującą się wodę z pieczarkami. Gotować 10-12 minut. Doprawić do smaku. Dodać posiekaną natkę pietruszki i śmietanę. Podawać z makaronem. Pulpety przed dodaniem do zupy można obtoczyć w bułce tartej i obsmażyć na tłuszczu.
Komentarze

Do przepisu na: Pieczarkowa z pulpetami

Do tego przepisu nie ma jeszcze komentarzy

Dodaj komentarz

Nie jesteś zalogowana(y)


Najnowsze komentarze

2014-12-12 08:22:40 - Dodany przez !olalala - Dodany do przepisu Pizza bianca

ze zszywki mnie przygnało :)
nie wiedziałam, że to sie nazywa biała pizza, w polskich pizzeriach nie spotkałam sie z taką nazwą, z resztą wszystko jest z sosem pomidorowym ;) ale pogrzebałam w google i może wiecie, jaka jest różnica między pizza bianca sfogliata a pizza bianca alla romana ?

2014-11-26 18:25:43 - Dodany przez !dandyska - Dodany do przepisu Dżem z jeżyn i jabłek

jak zrobić dżem z jeżyn i jabłek z żelfiksem?

2014-11-04 18:13:16 - Dodany przez !zaba - Dodany do przepisu Mieso duszone z cebulką

20 minut to za mało

2014-10-21 12:54:18 - Dodany przez Agatta - Dodany do przepisu Muffinki bananowe

muffiny nie są suche, to zasługa oleju oraz bananów, generalnie babeczki z masłem są bardziej suche, a te na oleju wilgotniejsze :)

2014-10-20 19:42:51 - Dodany przez !kinga - Dodany do przepisu Muffinki bananowe

Witam.Babeczki wygladaja na wyrosniete.A czy sa rowniez wilgotne? To dla mnie wazne, czesto sa "suszki"ktorych nie cierpie.

Wszelkie prawa zastrzeżone Gwiazdywkuchni.pl - Przepisy kulinarne