Pamiętaj mnie

 
 
 
 

Przepis na Pieczarki z czosnkiem

Dodany przez

Ile porcji: 4

Łączny czas przyrzadzenia: 5min.
Czas przygotowania: 5 min.

Data dodania:

Wyświetlenia: 1623

Ocena przepisu

Drukuj przepis

Ten przepis ma w ulubionych 1 osób, dodaj i Ty
Dodaj do ulubionych

Zgłoś naruszenie przepisu

Zobacz także:

Zdjęcia

Pieczarki z czosnkiem
Pieczarki z czosnkiem
Pieczarki z czosnkiem
Pieczarki z czosnkiem

Składniki

Jak zrobić Pieczarki z czosnkiem?

Czosnek przelać na sicie wrzątkiem a następnie zimną wodą i obrać. Ząbki czosnku włożyć na 5 minut do wrzątku, wyjąć, osączyć i posiekać. Pieczarki oczyścić, osączyć i drobno posiekać. Na rozgrzanym maśle usmażyć pieczarki z czosnkiem, doprawić solą, szczyptą pieprzu, sokiem z cytryny i dusić na małym ogniu 10 minut. Doskonały dodatek do potraw z wieprzowiny.
Komentarze

Do przepisu na: Pieczarki z czosnkiem

alaaa#

alaaa

2011-02-04 15:50:41

pierwszy raz zrobiłam pieczarki z czosnkiem ale muszę powiedzieć że są bardzo dobre

Pola#

Pola

2010-02-28 17:16:51

ja dodaje jeszcze cebulke.

Dodaj komentarz

Nie jesteś zalogowana(y)


Najnowsze komentarze

2014-12-12 08:22:40 - Dodany przez !olalala - Dodany do przepisu Pizza bianca

ze zszywki mnie przygnało :)
nie wiedziałam, że to sie nazywa biała pizza, w polskich pizzeriach nie spotkałam sie z taką nazwą, z resztą wszystko jest z sosem pomidorowym ;) ale pogrzebałam w google i może wiecie, jaka jest różnica między pizza bianca sfogliata a pizza bianca alla romana ?

2014-11-26 18:25:43 - Dodany przez !dandyska - Dodany do przepisu Dżem z jeżyn i jabłek

jak zrobić dżem z jeżyn i jabłek z żelfiksem?

2014-11-04 18:13:16 - Dodany przez !zaba - Dodany do przepisu Mieso duszone z cebulką

20 minut to za mało

2014-10-21 12:54:18 - Dodany przez Agatta - Dodany do przepisu Muffinki bananowe

muffiny nie są suche, to zasługa oleju oraz bananów, generalnie babeczki z masłem są bardziej suche, a te na oleju wilgotniejsze :)

2014-10-20 19:42:51 - Dodany przez !kinga - Dodany do przepisu Muffinki bananowe

Witam.Babeczki wygladaja na wyrosniete.A czy sa rowniez wilgotne? To dla mnie wazne, czesto sa "suszki"ktorych nie cierpie.

Wszelkie prawa zastrzeżone Gwiazdywkuchni.pl - Przepisy kulinarne