Przepis na Pieczarki w cieście piwnym

Dodano przez:
Ile porcji:
5
Łączny czas przyrządzania:
45 min.
Czas przygotowania:
45 m
Data dodania:
Wyświetlenia:
3690
Ocena przepisu:
Zobacz także:
Grzyby

Składniki

ciasto

Jak zrobić Pieczarki w cieście piwnym?

Pieczarki oczyścić, umyć, osuszyć i usunąć korzonki. Żółtka oddzielić od białek. Z białek ubić pianę, a żółtka połączyć z piwem, mąką, solą, wymieszać by utworzyła się jednolita masa. Następnie dodać do ciasta pianę, delikatnie rozmieszać. Grzyby oprószyć solą, pieprzem, zanurzać w cieście. Na patelni rozgrzać tłuszcz, smażyć pieczarki na złoty kolor. Wyjąć na półmisek, osączyć.

Podobne przepisy

Bigos z kapusty kiszonej z grzybami

Ile porcji: 1

Czas przyrządzenia: 60 min.

Data dodania: 2023-08-24

Dodany przez: Pola

Kategoria: Grzyby

Paszteciki z jaj i grzybów

Ile porcji: 4

Czas przyrządzenia: 30 min.

Data dodania: 2023-09-09

Dodany przez: Ter-esa

Kategoria: Grzyby

Uniwersalny sos pieczarkowy

Ile porcji: 3

Czas przyrządzenia: 50 min.

Data dodania: 2022-12-30

Dodany przez: ewas135

Kategoria: Grzyby

Makaronik i pyszne pieczarki

Ile porcji: 1

Czas przyrządzenia: 45 min.

Data dodania: 2023-06-12

Dodany przez: MeduzZa

Kategoria: Grzyby

Grzyby smażone

Ile porcji: 24

Czas przyrządzenia: 30 min.

Data dodania: 2023-04-05

Dodany przez: tulipan

Kategoria: Grzyby

Marynowane podgrzybki

Ile porcji: 10

Czas przyrządzenia: 120 min.

Data dodania: 2022-10-15

Dodany przez: ben-ka

Kategoria: Grzyby