Pamiętaj mnie

 
 
 
 

Przepis na Pieczarki nadziewane mięsem

Dodany przez

Ile porcji: 15

Łączny czas przyrzadzenia: 1godz. 0min.
Czas przygotowania: 30 min.
Czas smażenia: 30 min.

Data dodania:

Wyświetlenia: 1379

Ocena przepisu

Drukuj przepis

Ten przepis ma w ulubionych 1 osób, dodaj i Ty
Dodaj do ulubionych

Zgłoś naruszenie przepisu

Zobacz także:

Zdjęcia

Składniki

  • mięso mielone 1/2 kg
  • pieczarki 15 dużych kapeluszy
  • sól i pieprz do smaku
  • rozmaryn suszony 1 łyżeczka
  • czosnek 1 duży ząbek
  • cebula 1 średnia
  • bułka czerstwa 1/2 szt
  • mleko 1 szklanka do namoczenia bułki
  • jajka 2 szt
  • oliwa do smażenia

Jak zrobić Pieczarki nadziewane mięsem?

Pieczarki dokładnie oczyścić, wydrążyć z nich blaszki i dodać do mięsa. Grzyby lekko posolić, popieprzyć i odstawić. Cebulę obrać i zetrzeć na dużych oczkach. Czosnek przecisnąć przez praskę i dodać do mięsa.

Wbić jajka, dodać namoczoną i odciśniętą bułkę. Doprawić do smaku solą, świeżo zmielonym pieprzem i rozmarynem. Mięso dokładnie wyrobić i napełnić nim kapelusze pieczarek.

Grzyby ułożyć na rozgrzanej patelni z tłuszczem mięsem na dół i smażyć aż się przyrumienią. Potem przewrócić na drugą stronę, podlać wodą ok. pół szklanki, przykryć i dusić przez 15-20 minut na małym ogniu.
Komentarze

Do przepisu na: Pieczarki nadziewane mięsem

Do tego przepisu nie ma jeszcze komentarzy

Dodaj komentarz

Nie jesteś zalogowana(y)


Najnowsze komentarze

2014-12-12 08:22:40 - Dodany przez !olalala - Dodany do przepisu Pizza bianca

ze zszywki mnie przygnało :)
nie wiedziałam, że to sie nazywa biała pizza, w polskich pizzeriach nie spotkałam sie z taką nazwą, z resztą wszystko jest z sosem pomidorowym ;) ale pogrzebałam w google i może wiecie, jaka jest różnica między pizza bianca sfogliata a pizza bianca alla romana ?

2014-11-26 18:25:43 - Dodany przez !dandyska - Dodany do przepisu Dżem z jeżyn i jabłek

jak zrobić dżem z jeżyn i jabłek z żelfiksem?

2014-11-04 18:13:16 - Dodany przez !zaba - Dodany do przepisu Mieso duszone z cebulką

20 minut to za mało

2014-10-21 12:54:18 - Dodany przez Agatta - Dodany do przepisu Muffinki bananowe

muffiny nie są suche, to zasługa oleju oraz bananów, generalnie babeczki z masłem są bardziej suche, a te na oleju wilgotniejsze :)

2014-10-20 19:42:51 - Dodany przez !kinga - Dodany do przepisu Muffinki bananowe

Witam.Babeczki wygladaja na wyrosniete.A czy sa rowniez wilgotne? To dla mnie wazne, czesto sa "suszki"ktorych nie cierpie.

Wszelkie prawa zastrzeżone Gwiazdywkuchni.pl - Przepisy kulinarne