Pamiętaj mnie

 
 
 
 

Przepis na Pieczarki inaczej

Dodany przez

Ile porcji: 1

Łączny czas przyrzadzenia: 30min.
Czas przygotowania: 30 min.

Data dodania:

Wyświetlenia: 4445

Ocena przepisu

Drukuj przepis

Ten przepis ma w ulubionych 1 osób, dodaj i Ty
Dodaj do ulubionych

Zgłoś naruszenie przepisu

Zobacz także:

Zdjęcia

Pieczarki inaczej
Pieczarki inaczej

Składniki

Zalewa

Jak zrobić Pieczarki inaczej?

Pieczarki pozbawić nóżek (używamy samych kapeluszy). Same kapelusze panierować w przygotowanym wcześniej jajku przyprawionym vegetą, solą i pieprzem oraz w bułce tartej i smażymy na gorącym oleju na złoty kolor. Z podanych składników zagotować zalewę. Usmażone pieczarki przekładamy warstwami do słoika: pieczarki, surowa pokrojona w plastry cebula, pieczarki, ogórki konserwowe pokrojone w plasterki
następnie tak przygotowane pieczarki zalewamy gorącą zalewą, po wystygnięciu przekładany w chłodne miejsce najlepiej do lodówki. Najlepiej smakują na drugi dzień.
Komentarze

Do przepisu na: Pieczarki inaczej

Do tego przepisu nie ma jeszcze komentarzy

Dodaj komentarz

Nie jesteś zalogowana(y)


Najnowsze komentarze

2014-12-12 08:22:40 - Dodany przez !olalala - Dodany do przepisu Pizza bianca

ze zszywki mnie przygnało :)
nie wiedziałam, że to sie nazywa biała pizza, w polskich pizzeriach nie spotkałam sie z taką nazwą, z resztą wszystko jest z sosem pomidorowym ;) ale pogrzebałam w google i może wiecie, jaka jest różnica między pizza bianca sfogliata a pizza bianca alla romana ?

2014-11-26 18:25:43 - Dodany przez !dandyska - Dodany do przepisu Dżem z jeżyn i jabłek

jak zrobić dżem z jeżyn i jabłek z żelfiksem?

2014-11-04 18:13:16 - Dodany przez !zaba - Dodany do przepisu Mieso duszone z cebulką

20 minut to za mało

2014-10-21 12:54:18 - Dodany przez Agatta - Dodany do przepisu Muffinki bananowe

muffiny nie są suche, to zasługa oleju oraz bananów, generalnie babeczki z masłem są bardziej suche, a te na oleju wilgotniejsze :)

2014-10-20 19:42:51 - Dodany przez !kinga - Dodany do przepisu Muffinki bananowe

Witam.Babeczki wygladaja na wyrosniete.A czy sa rowniez wilgotne? To dla mnie wazne, czesto sa "suszki"ktorych nie cierpie.

Wszelkie prawa zastrzeżone Gwiazdywkuchni.pl - Przepisy kulinarne