Pamiętaj mnie

 
 
 
 

Przepis na Pianka czekoladowa

Dodany przez

Ile porcji: 4

Łączny czas przyrzadzenia: 3godz. 0min.
Czas przygotowania: 3 godz.

Data dodania:

Wyświetlenia: 854

Ocena przepisu

Drukuj przepis

Ten przepis ma w ulubionych 1 osób, dodaj i Ty
Dodaj do ulubionych

Zgłoś naruszenie przepisu

Zobacz także:

bardzo dobry deser

Zdjęcia

Składniki

  • czekolada mleczna 2 tabliczki
  • kawa rozpuszczalna 2 łyżeczki
  • woda 5 łyżek
  • jajka 5 sztuk
  • cukier wanilinowy 4 łyżki
  • likier pomarańczowy 1 kieliszek
  • śmietana kremówka 1/2 szklanki

Akcesoria

  • garnek

Jak zrobić Pianka czekoladowa?

Rozpuścić czekoladę i kawę w przegotowanej gorącej wodzie. Utrzeć żółtka z cukrem waniliowym, dodać likier i rozpuszczoną czekoladę, ucierać na jednolitą masę. Ubić śmietanę kremówkę i dodać do masy czekoladowej. Ubić białka, pianę wymieszać z przygotowaną masą. Czekoladową pianę wlać do kliku szklanych salaterek i wstawić na 2 godziny do lodówki.
Komentarze

Do przepisu na: Pianka czekoladowa

Do tego przepisu nie ma jeszcze komentarzy

Dodaj komentarz

Nie jesteś zalogowana(y)


Najnowsze komentarze

2014-12-12 08:22:40 - Dodany przez !olalala - Dodany do przepisu Pizza bianca

ze zszywki mnie przygnało :)
nie wiedziałam, że to sie nazywa biała pizza, w polskich pizzeriach nie spotkałam sie z taką nazwą, z resztą wszystko jest z sosem pomidorowym ;) ale pogrzebałam w google i może wiecie, jaka jest różnica między pizza bianca sfogliata a pizza bianca alla romana ?

2014-11-26 18:25:43 - Dodany przez !dandyska - Dodany do przepisu Dżem z jeżyn i jabłek

jak zrobić dżem z jeżyn i jabłek z żelfiksem?

2014-11-04 18:13:16 - Dodany przez !zaba - Dodany do przepisu Mieso duszone z cebulką

20 minut to za mało

2014-10-21 12:54:18 - Dodany przez Agatta - Dodany do przepisu Muffinki bananowe

muffiny nie są suche, to zasługa oleju oraz bananów, generalnie babeczki z masłem są bardziej suche, a te na oleju wilgotniejsze :)

2014-10-20 19:42:51 - Dodany przez !kinga - Dodany do przepisu Muffinki bananowe

Witam.Babeczki wygladaja na wyrosniete.A czy sa rowniez wilgotne? To dla mnie wazne, czesto sa "suszki"ktorych nie cierpie.

Wszelkie prawa zastrzeżone Gwiazdywkuchni.pl - Przepisy kulinarne