Pamiętaj mnie

 
 
 
 

Przepis na Pasztet z ziołami

Dodany przez

Ile porcji: 24

Data dodania:

Wyświetlenia: 941

Ocena przepisu

Drukuj przepis

Ten przepis ma w ulubionych 1 osób, dodaj i Ty
Dodaj do ulubionych

Zgłoś naruszenie przepisu

Zobacz także:

Zdjęcia

Składniki

  • kura 1 kg
  • słonina 300 g
  • cielęcina 200 g
  • boczek 150 g
  • kremówka 1 szklanka
  • koniak 2 kieliszki
  • masło 1/3 kostki
  • jajko 1 sztuka
  • szalotka 1 sztuka
  • posiekana zielenina 5 łyżek
  • sól
  • pieprz

Jak zrobić Pasztet z ziołami?

Kurę umyć, zdjąć z niej skórę. Mięso oddzielić od kości, piersi odłożyć. Słoninkę pokroić na plastry. Część z plastrów przeznaczyć na wyłożenie formy do pasztetu. Boczek, mięso cielęce i kurze zemleć dwukrotnie. Dodać do niego śmietanę, koniak, doprawić do smaku solą i pieprzem. Dodać jajko. Całość wymieszać. Cebulkę obrać i posiekać drobno. Podsmażyć na patelni na 2 łyżkach masła. Po ostudzeniu połączyć z posiekanymi ziołami. Resztę masła roztopić. Na maśle podsmażyć pokrojone w słupki mięso z piersi obtoczone w cebuli i ziołach. Połowę masy mięsnej wyłożyć do formy. Część podsmażonej piersi wyłożyć do blaszki na masę, następnie przykryć pozostałą masą i boczkiem. Odstawić na 2 godziny do lodówki. Piec w piekarniku nagrzanym do 200 stopni przez około 60 minut.
Komentarze

Do przepisu na: Pasztet z ziołami

Do tego przepisu nie ma jeszcze komentarzy

Dodaj komentarz

Nie jesteś zalogowana(y)


Najnowsze komentarze

2014-12-12 08:22:40 - Dodany przez !olalala - Dodany do przepisu Pizza bianca

ze zszywki mnie przygnało :)
nie wiedziałam, że to sie nazywa biała pizza, w polskich pizzeriach nie spotkałam sie z taką nazwą, z resztą wszystko jest z sosem pomidorowym ;) ale pogrzebałam w google i może wiecie, jaka jest różnica między pizza bianca sfogliata a pizza bianca alla romana ?

2014-11-26 18:25:43 - Dodany przez !dandyska - Dodany do przepisu Dżem z jeżyn i jabłek

jak zrobić dżem z jeżyn i jabłek z żelfiksem?

2014-11-04 18:13:16 - Dodany przez !zaba - Dodany do przepisu Mieso duszone z cebulką

20 minut to za mało

2014-10-21 12:54:18 - Dodany przez Agatta - Dodany do przepisu Muffinki bananowe

muffiny nie są suche, to zasługa oleju oraz bananów, generalnie babeczki z masłem są bardziej suche, a te na oleju wilgotniejsze :)

2014-10-20 19:42:51 - Dodany przez !kinga - Dodany do przepisu Muffinki bananowe

Witam.Babeczki wygladaja na wyrosniete.A czy sa rowniez wilgotne? To dla mnie wazne, czesto sa "suszki"ktorych nie cierpie.

Wszelkie prawa zastrzeżone Gwiazdywkuchni.pl - Przepisy kulinarne